Имам въпрос за трафика в мрежата
Здавейте искам да ви попитам дали някои знае сайт, където мога си намеря информация за трафика в lan-lan и lan-wan мрежите, по-точно как се е изменял през годините, как се контролира и въобще такива нещя. Има ли организация която ги следи тези неща и каквото още сметнете* за интересно :grin:
Мерси
Re: Имам въпрос за трафика в мрежата
нещо не мога да ти светна въпроса :undecided:
lan-lan? вътрешния трафик по всички вътрешни мрежи по света? организация?...
но иначе за обема му мога да ти дам напълно достоверната информация, че нараства с нарастващи темпове ;)
има се впредвид, че примерно както преди доста време скоростта е била 10 mbps сега е 100 mbps. Освен това преди лан се е ползвал примерно в компаниите да си обменят документи по него, а не да търчат на горе и на долу, като луди :tongue: и разни други такива нещица. Ако можеш ми кажи от къде да намеря инфо за WAN пък за лан ... и аз незнам :)
Тия неща си зависят от компанийте и колко пари са имали в момента. Единствения начин според мен е да проследиш производителите и техните корпортивни решения за дадена година. Като производители говоря за фирми като Sisco другите от този род. Така можеш да кажеш горе долу каква технология е била под ръка. Най-добре предположи че дадената технология е влязла в употреба една година след извеждането й на пазара...
:Google: