Имам кабелен модем, естесвено и кабелен интернет. Искам да разбера дали може ако си купя още един модем като ги свържа директно с коаксиален кабел да си стане хубава мрежа или трябва и няква друга щуротия? Благодаря предварително !
Имам кабелен модем, естесвено и кабелен интернет. Искам да разбера дали може ако си купя още един модем като ги свържа директно с коаксиален кабел да си стане хубава мрежа или трябва и няква друга щуротия? Благодаря предварително !
Нещо не мога ти разбера тънката логика... сложи един сплитер и ще стане 100% за директно също би трябвало просто зависи от разстоянието.
Искаш да ползваш трасето на кабелната телевизия или ти си опъваш кабел!?
Мисълта ми е, мога ли да си направя лан само с 2 кабелни модема. Без станция или каквото и да е друго. А иначе нямам нищо против да стане и с кабела на кабелния оператор,
Хипо, каква щуртия си замислил?
MI dokolkoto sum gledal shemite na CableBG kak raboti taja sturotija ne bi trebvalo da ima problem...
No ne sum 100% siguren
Hipo popravi me ako gresha.Iskash da vargesh 2-ta modema i pichovete ot tvoita lokalna mrega da ne se biat za edin modem ami edinia modem da dava net na drugia....taka iskash da varvi po 2-ta modema niakakva skorost i da namalish deleneto na skorosta megdu userite?
Az mislia che niama da stane tova NO moge i da gresha.
Въпроса ми е, ако имам 2 кабелни модема, 500 метра кабел, може и по-малко и 2 PC-та, ще мога ли да си пусна лан между двете PC-та. Няма други PC-та, само 2. Сега изясни ли се.
moje da stane ama ne vijdam shto shte se nabutvash s kabelni modemi kato tova mojesh da go napravish s BMC karti prosto moje da ti se naloji da slojish edin repiter za koaksialen kabel niakude po sredata...
http://www.rootbg.com
Zashto pitash za modemite kato iskash da vurgesh 2PC-ta?
<BLOCKQUOTE id=quote><font size=1 face="Verdana, Arial, Helvetica" id=quote>quote:<hr height=1 noshade id=quote>
Zashto pitash za modemite kato iskash da vurgesh 2PC-ta?
<hr height=1 noshade id=quote></BLOCKQUOTE id=quote></font id=quote><font face="Verdana, Arial, Helvetica" size=2 id=quote>
Ами ако приемем че разстоянието е 500 и повече метра и имам 1 модем, а още един е $100, които няма да давам аз, какво друго?
Ili ne moga da te razbera ili tova e palna bezsmislica!
<BLOCKQUOTE id=quote><font size=1 face="Verdana, Arial, Helvetica" id=quote>quote:<hr height=1 noshade id=quote>
Ili ne moga da te razbera ili tova e palna bezsmislica!
<hr height=1 noshade id=quote></BLOCKQUOTE id=quote></font id=quote><font face="Verdana, Arial, Helvetica" size=2 id=quote>
Сега по просто да го кажа:
1. Имам 2 кабелни модема на USB порт. Няма значение от къде и колко струват. Да кажем че съм си ги : направил, намерил, подарили са ми ги и т.н.
2. Имам и 500-600 метра коаксиален 75 омов кабел. Като за кабелната с обтяжка даже.
3. Имам две PC-та на 500 метра едно от друго.
Въпроса е ще мога ли да си пусна мрежа, ако имам само 1,2 и 3.
Питам това, защото незнам каква е структурата на кабелна мрежа за данни. Кабелите ясно, ама всичко останало
mojesh da go napravish vij kakva she ti e skorostta e drug vupros poveche ot polovin MBps ne moga da garantiram che shte izvadish....
http://www.rootbg.com