HUB UТP + BNC Въпросче !?
Имаме следната ситуация:
Мрежа тип коаксиалка, обаче трябва да се сложи и още едно ПЦ, а разстоянието ще стане много голямо!
Та въпроса ми е ако сложа един хъб с BNC и далечния компютър се свърже с УТП кабел дали ще имам много големи ядове! Също и мога ли да ползвам хъба като рипитър! Просто рипитъра струва 10-тина пъти повече!
Тук някъде имаще подобна тема, където имаше нещо подобно, но за съжаление не можах да я намеря!
Админ, моля премести темата в "Мрежи" - някаква грешка стана!Sorry!
Редактирано от - milanoff на 10/05/2002 16:59:15
Pi4 kogato rabotish s ponqtiq kato PC Network's molq te govori v metri tip na kabela konektori it.n
a po temata HUB edva li shte napravi neshto ima malko usilvane na markovite hub-ove no edva li shte pomogne mnogo za razlika ot repiter-a na kogoto tova mu e prednazna4enieto /prosto d HUB-a shte imash dosta greshki i po-niska speed estestveno/ ako iskash pove4e info pitaj ... :))
PIII1000 best P...
Ми... не е лошо наистина да говориш в метри...
<BLOCKQUOTE id=quote><font size=1 face="Verdana, Arial, Helvetica" id=quote>quote:<hr height=1 noshade id=quote>
Pi4 kogato rabotish s ponqtiq kato PC Network's molq te govori v metri tip na kabela konektori it.n
<hr height=1 noshade id=quote></BLOCKQUOTE id=quote></font id=quote><font face="Verdana, Arial, Helvetica" size=2 id=quote>
Какво значение имат метрите, като съм написал че разстоянието ще стане много голямо! Както и да е - сложих го и даже работи!
Плюс това би ли ми обяснил как да премеря кабела при условие че никой не знае къде минава - катерих се по едни тавани, но така и не можах да разбера къде е кабела, пък не ми се ровеше в боклуци! Може да е 150м, ама може да е и над 200м! Допълнителната част която съм сложил е около 100м грубо! Много е лесно да говориш в метри, ама като не ги знаеш!?
Единствения начин беше да се премери съпротивлението и по него да се прецени дали кабела ще е дълъг или не!
Както и да е мерси все пак!