Търся софтуер за виртуална локална мрежа през интернет
Целта ми е да вържа няколко PC-та чрез интернет в 'локална' така да се каже мрежа, и да няма необходимост от релано IP. Т.е. примерно РС-тата да могат да играят игра като в LAN, друг пример е да се виждат в Network Neighbourhood.
Струва ми се това би бил софтуер който се инсталира локално на всяко РС, и се свързва с общ сървър през който мината всичко, избягвайки нуждата от реално IP.
Звучи малко странно, но след като се запознах с възможностите които предлага remote desktop-a чрез logmein.com си мисля че и сегашната ми прищявка не е непостижима, а дори с добра практическа реализация.
Ако сте срещали нещо подобно :Drinks: и :ole
Re: Търся софтуер за виртуална локална мрежа през интернет
Hamachi 1.0.1.5
Коментирай
С Hamachi можете да свържете два или повече компютъра, свързани в Интернет, в отделна виртуална мрежа, осигуряваща защитен пренос на данни. Програмата е удобна за хора, които нямат реално IP и използва реален сървър в Интернет, за присъединяване на реално IP, към което в последствие могат да се свържат други потребители. С нейна помощ можете да се свършете с който и да е компютър в мрежата на Hamachi, да използвате Windows File Sharing, да играете LAN игри, да стартирате частни Web или FTP сървъри или просто да комуникирате директно с някой компютър.
Сега говорим на един език :bravo
голямо :Drinks: ru-boy
Хамачито е най-доброто решение за теб. Иначе и win-a си има VPN сървър, но трябват реални адреси или пренасочени портове.
http://www.hamachi.cc/