Re: Ппоблем при браузване
Само с тези два сайта ли имаш проблем или отваряш само локалните на доставчика ти?
системното съобщение не ми прилича на генерирано от IE x.xx
според мен твоят ISP е във война с датабг(хомелан) и затова са му резнали достъпа.
или пък е много неграмотен и ти е сложил някаква невъзможна маска от типа на 255.0.0.х
и така...
Цитат:
Първоначално публикувано от Zaphod B
системното съобщение не ми прилича на генерирано от IE x.xx
според мен твоят ISP е във война с датабг(хомелан) и затова са му резнали достъпа.
или пък е много неграмотен и ти е сложил някаква невъзможна маска от типа на 255.0.0.х
и така...
Това с маската можеш ли да го обясниш малко по-подробно, че ми стана интересно?
Засега имам проблем само с тези 2 саита,всичко друго си го отваря без проблем.Съобщението ми го изписва с IE,Mozila i Opera по един и същ начин.Интересното е че след като си сложих друго IP(доставчика ми отстъпи 1 за проба,да проверим дали ще изчезне проблема)нямаше никаква промяна.Което ме навежда че на мисълта че проблема е някаде при мен.Но си нямам и на идея каде да го търся.
Очевидно проблемът не е в твоя телевизор...
Цитат:
Очевидно проблемът не е в твоя телевизор...
Не те разбрах,обясни ако не те затруднява.
Това ще рече, че проблемът не е при теб. Изразът идва от едно време, когато връзката по телевизията прекъсваше по време на предавания на живо. Тогава излизаше надпис "Проблемът не е у Вашия телевизор, моля изчакайте" или нещо подобно. Правеха го, защото смущенията на екрана изглеждаха по същия начин, както ако се размести антената на телевизора и много хора почваха да си настройват антените, без да има нужда.
ако не бяха БГ сайтове, при това малко завоалирани, щях да ти дам съвет да пробваш през ПРОКСИ, така ще разбереш дали доставчика ти се ебава
Цитат:
Първоначално публикувано от Ghost
Това с маската можеш ли да го обясниш малко по-подробно, че ми стана интересно?
http://jodies.de/ipcalc
добавено
бе май няма значение напоследък маската...
1) Защо си дал линк към този калкулатор?
2) Как във Windows се въвежда грешна маска?
3) Какво общо има маската с проблем в отварянето на 2 конкретни сайта?
4) За какво маската няма значение напоследък?
Цитат:
Първоначално публикувано от zeis
Здравейте,понеже не съм запознат най с тези неща реших да попитам тук след като ви препоръчаха приятели.При опит да вляза в data.bg и zamunda.net ми изписва следното собщение.
Problem Description: TCP/IP processing failure.
..............................
С реално IP съм.В същото време този проблем го няма при нито един от моята локална мрежа.Благодаря на отзовалите се.
A мен това ме навежда на мисълта, че проблема е при конкретния компютър - щом като всички останали от същата мрежа нямат проблем с отварянето (а и при смяна на IP адреса проблема остава - значи изключваме и бан по IP) значи търсим проблема в машината на човека.
Викни някой приятел с лаптоп или намери друг компютър и го включи на мястото на твоя, за да локализираш дали проблема е в машината ти.
Моя грешка. Добре, че Pat е написал "проблема остава" - прочел съм неправилно, че след смяна на IP адреса "няма проблем", а всъщност пише "няма промяна". Следователно двата поста в които казвам, че проблема не е в този компютър са неверни. Моите извинения!
zeis, имаш ли ping до тези 2 сайта?
Цитат:
zeis, имаш ли ping до те тези 2 сайта?
След 3-4ч ще съм вкъщи и ще проверя.