I az ne dadoh fira ama mregata se edno ia niama i ne moga da razbera zashto....mnogo gadno
Мммммм.... При мен всичко е живо и здраво, само аз малко пострадах като откачах един кабел и ме хвана леко ток от него... Само един хъб в лана гръмна, другото или беше с протектор, или беше откачено... А да - и една забила лан карта (убих си 14-те дена uptime заради това...)
BEWARE! INTEL INSIDE!
Momcheta kade wi e mrezata i kolko choweka ste,zashtoto moita e w Mladost, 3 ma choweka, polzwame eni BG protektori i te gore dolu spasiawat neshtata. Kwi protektori polzwate i kwo e "zazemiawane kakto trabwa, az sam gi warzal s dosta debeli zici za nulata na kontakta.
И аз имам един въпрос за протекторите, аз все още не съм си взел, защото се чудя какъв... Къде има APC PNET1 и на какви цени вървят? Един от LAN-а ни твърди, че APC са "боклуци" и препоръчва някакви за 40 лева - да му вярвам ли? По-точно дали си заслужава да избера тези от по 40 лева (май са по-евтини от APC, не за друго...)?
BEWARE! INTEL INSIDE!
A vie kak izgrajdate mrejite? Imam predwid mejdu blokowete... poneje moite kabeli sa na okolo 3-3,50m visochina i pri burite, koito vilnqha nisto ne e izgorqlo (nito switch, nito hub, nito lan card)...
Emi ako kabela e koaksialen niama da ima problemi pri takiva buri no pri UTP-to triabvat protektori.Pri men nishto ne izgoria zashtoto mregata mi e koaksialna
e pri men e UTP. ne polzwam protektori i do momenta nqmam nisto izgorqlo...
Protektori dali sa na edna ili druga firma, edva li ima zna4enie, sadarjanieto vatre e edno i sashto - 4 glim lampi s saprotivlenia.
Sega moje da se pospori, koi kak e iz4islen i napraven, no ne vinagi po-visokata cena ima zna4enie.
Koaksialnia kabel sam po sebe si e dobar, zaradi jakosta si, i ekranirovkata.
No za UTP mreja tova ne e problem, tai kato sashtestvuvat i FTP kabeli s ekranirovka kakto koaksialnia, samo 4e e zadaljitelno da se zazemi.
4esto tova se zabravia, zashtoto ekrana ne u4astva v izpolzvaemite 4iftove, dokato pri koaksialnia, masata(opletkata) vinagi se vrazva i ne moje da se propusne.
Za FTP kabel, sashto taka e i jelatelno da se polzvat ekraniranite UTP nakrainici, koito zamasiavat avtomati4no ekrana s korpusa na PC.
I nakraia, ako niakoi e ocelial s vanshna UTP nezashtitena po nikakav na4in linia, to triabva da zapali svesht i da se krasti, osobeno ako e s po-skapa LAN karta
I pri men nishto ne izgoria - kabelite sa Shielded UTP + APC protektori, no satelitnata chinia postrada seriozno - kupih now konvertor, zashtoto ne mojah da nameria predishnia kade tochno e padnal (samo stojkata si sedeshe) Oswen towa cialata chinia e na wdlabnatini - plache za smiana, no za sega lowi .
Signoff: Snegorin
Prez kade ti e satelitnata linia i ako moze malko ceni da mi kazesh.......aaaaaaa i spatnika