Windows 98 <-> Windows XP
Имам малко ядове с една мрежа състояща се от 3-компчета два с 98 и един с ХР СП1, странното е, че 98-ците по никакаъв начин не могат да се свържат с ХР-то, докато то си се връзва към тях по всички начини, изчетох всичко което намерих, но не намирам решение. 98-ците виждат името на ХР, но като се опитам да вляза в него дава, че го няма. По IP пак не става. Пинг си върви без проблем. Закачам друг комп с ХР и той си се връзва към другото ХР без никакви проблеми.
Дайте някакви съвети?
Re: Windows 98 <-> Windows XP
Включи си "Guest Account"-а на XP-то.
Цитат:
Първоначално публикувано от IvO™
Включи си "Guest Account"-а на XP-то.
Включен си е и паролата съм махнал
Включи първо ХР-то, после '98-ците... С подобна мрежа съм (2 '98 + 1 ХР), по някой път се виждат така.
Направи 98-ците като юзъри на XP-то.
Цитат:
Първоначално публикувано от IvO™
Направи 98-ците като юзъри на XP-то.
И си изключи guest акаунта, Не ти трябва !!!
За 98-те винаги давай DNS & Gateway , IP-to на WinXP
може да се добави IPX/SPX protocol на всички комп., върши работа за шерване на файлове в LAN
най-добре всички компютри да имат общ DNS/Gateway сървър
аз си реших проблема като инсталирах на един win98SE комп. Kerio WinRoute Lite v4.2.5, играе роля на Gateway/DNS/DHCP сървър
Guest акаунта на XP е включен, съотв. интернета на XP-то излиза също през Winroute. Firewall-a на XP-то е включен.
И аз да дам малко акъл.... дай права и позволения в ХР-то на акаунтите на 98-ците.
Понякога и това помага - направи акаунти със същите имена като на 98 и им дай пълните права на ХР-то
А, и още нещо много важно - По default в Local Security Policy/Local Policies/User Rights Assighnment има Deny Access to This computer From The Network
Там по подразбиране е вкаран Guest акаунта, трябва задължително да се махне!!
Deny Access е винаги "по-силен" от всякакви права и позволения, щом имаш Deny Access на някой или нещо, всякакви други разрешения не важат!
Ако не стане с написаното от boishin
пробвай да промениш ключа
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Lsa]
"restrictanonymous"=dword:00000000
Промени restrictanonymous на "0" - най вероятно в момента ти е "1" или "2" стойността.
То на чужда глава и 100 съвета са малко, ама да дам и аз един. Ако не си го правил вече - сложи СД-то с ХР то компа с 98, ще изкочи джамчето на Setup-a, ама ти не му се плаши, някъде в долните менюта имаше една точка, в която като цъкнеш - добавяше нещичко на 98-цата, така че да и е по-комфортно да се връзва с ХР. Нямам под ръка 98 в момента, но утре ще имам и ще ти пиша точно кое подменю беше.
Колега, да се включа и аз с това, мисля, че е най-добре описано. При мен работи.
Успех!
Цитат:
Първоначално публикувано от Garu
Колега, да се включа и аз с
това, мисля, че е най-добре описано. При мен работи.
Успех!
Garu, браво за линка! :Drinks:
Чудесна статия тип "HOW-TO". Достойна е за тема "FAQ" в този раздел.
браво и от мен
като цяло много полезна информация
Само ще вметна две неща относно NetBEUI:
1. Този протокол не се рутира, т.е. ако компютрите са в различни мрежови сегменти, няма да сработи. Естествено няма да работи и за Internet connection sharing (споделяне на Интернет).
2. Характеризира се относително висок broadcast. Това означава, че не е препоръчително да се ползва в сравнително големи мрежови сегменти. Значително ще "забави" мрежата.
Пиша това за да не стават грешки - за случая и подобни ще работи, но не е панацея. Да не се подведе някой и да си губи времето в други ситуации. :)
Благодаря ви много за бързите отговори утре отивам да тествам това което ми писа koranto и Garu, че другите съм ги тествал вече и не става :(