Как да подкарам през рутер DC++
Здравейте, имам следния проблем: Сложих си рутер на EDIMAX BR-6204WG който има 4 порта LAN и 1 WLAN, на лаптопа който ползва безжичния нет DC++ върви, но на стационарната машина хъбовете изкарват следните съобщения "This: 192.168.2.102 ins't your ip. Your's is 91.139.162.14" и "Sorry, connection request not send because have wrong IP" като тива 91.139.162.14 е IP-то на рутера. Благодаря ви предварително :)
Re: Как да подкарам през рутер DC++
Избери passive mode ж настройките за връзка на DC++.
Виж на кои портове работи ДеЦе-то и ги мапни на рутъра
И на мен ми връщаше същото съобщение, но в StrongDC(това при DC++ трябва да е същото) след като конфигурирах port-forwarding при рутера, в StrongDC от ConnectionSettings в полето за ръчно въвеждане на IP-то неправилно бях сложил LAN-адреса на рутера(192.168.1.1), но след като го смених с WAN-адреса се оправи. Иначе в пасивен режим трябва да може да работи в повечето случаи и без да правиш горните настройки на рутера.
By the way.. DC++ поддтржа ли upnp?
Много ви благодаря хора за идеите, стана работи. Ще ви почерпя по една бира :Drinks:
Re:Как да подкарам през рутер DC++
здравейте и аз имам проблем с ДС++ също не мога да се свържа, като ми извежда следнто съобщение "too little open slots for your connection type, min is 2".
ползвам рутер Линксис. как да оправя проблема?