Ta intersuva me nqkoi moje li da me osvetli po vyprosa kakvo predstavlqva "BG peering наета линия "?
Ta intersuva me nqkoi moje li da me osvetli po vyprosa kakvo predstavlqva "BG peering наета линия "?
Зависи кой ти е доставчика...
Едно време наистина имаше BG peering, сега въобще не съм убесден, че през даден доставчик ще имаш връзка до всички други БГ доставчици.
Иначе, по-принцип значи интернет връзка само към български сървъри
Ami znachi tova neshto se predlaga ot Techno-Link.
Ta ako sym razbral pravilno, ako imam takava linia i hostvam daden site,to tozi site shte moje da se gleda samo v BG.
Site ne se hostva taka... dori na naeta linija ne e mnogo udachno... (tolkova li e goljam che iskash da si go hostvash pri tebe?)
Да, по принцип ако е за хостване, много по-евтино и разумно е да го хостваш при някой по-голям доставчик.
Технолинк не е лошо да ги запиташ към кои големи доставчици имат пиъринг - не съм запознат. Специално връзката им с ITD не е добра...
И не разчитай на отговори - имаме връзка с всички - добре ще е да ти ги дадат поименно и каква е връзката със съответния доставчик за да си направиш изводите
Именно даже мене ако питаш хостни го някъде на майната си в Канада, хехе аз като гледам моя Site който е там, се вижда по добре отколкото тези в Peeringa , да не говорим че е с пъти по евтино...
Ееее, това с Канада не съм съгласен - ние имаме 100Mbps пиъринг - не мисля, че където и да е в Канада ще е по-добре...
<BLOCKQUOTE id=quote><font size=1 face="Verdana, Arial, Helvetica" id=quote>quote:<hr height=1 noshade id=quote>
Ееее, това с Канада не съм съгласен - ние имаме 100Mbps пиъринг - не мисля, че където и да е в Канада ще е по-добре...
<hr height=1 noshade id=quote></BLOCKQUOTE id=quote></font id=quote><font face="Verdana, Arial, Helvetica" size=2 id=quote>
Както става въпрос за това.. защо не си пуснеш една latency-sheme с различни точки по света.. [ping] [kb/s] както US провидерите.. гледам в БГ никой не го практикува. а това много яка реклама на провайдера...
Моята работа не е пряко свързана с инет връзките ни, ако някой реши да го прави... няма да е лошо