Търся програма за Remoot достъп, която да не се вижда на клиентската машина
  Здравейте,

предварително се извинявам, ако вече има такава тема - потърсих, но не успях да намеря, а и съм много притиснат откъм време ...

Та на въпроса - трябва ми програмче за отдалечен достъп, което обаче да не се вижда на клиентската машина, т.е. искам да наблюдавам даден компютър от локалната мрежа (с ВинХР да кажем), обаче човека, който работи на този компютър да не може да разбере по никакъв начин, че го наблюдавам.
Иначе и едно VNC върши работа, обаче долу в трея му се зарежда иконката, което всъщност не ми върши работа.
Ако е фрий програмата още по-добре.

Софтуера ми трябва сравнително спешно, така че моля помагайте!

Благодаря предварително на всички отзовали се!
     Re: Търся програма за Remoot достъп, която да не се вижда на клиентската машина
  Remote Administrator v2.2 - има си опция за скриване на иконата в трея.
 Remote Administrator 3.01 - има пач (приложен в архива) за скриване на иконата в трея.

Re: Търся програма за Remoot достъп, която да не се в
   Цитат:

Първоначално публикувано от HD  
  едно VNC върши работа

Трябва да погледнеш настройките на VNC сървъра. При нас в офиса работи в скрит режим на всички компютри ( почти).
Аз не го бях забелязал преди да погледна списъка с процесите. А това последното означава, че ако човека се интересува повече, може и да забележи.

За улеснение ти изпращам записа от system registry, който управлява тая работа.

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run]

"WinVNC"="\"C:\\Program Files\\UltraVNC\\WinVNC.exe\" -servicehelper"

Цитат:

Първоначално публикувано от grgeorgiev  
 ...При нас в офиса работи в скрит режим на всички компютри (почти)...

А стига, бе! RealVNC ли това или друго. Ако е за RealVNC, моля те, сподели как се прави - нищо такова няма в опциите на сървъра.
   Цитат:

Първоначално публикувано от Karata  
  А стига, бе! RealVNC ли това или друго. Ако е за RealVNC, моля те, сподели как се прави - нищо такова няма в опциите на сървъра.

И аз не видях никъде в RealVNC да има такава опция за скриване.
Сега следобед ще пробвам с RAdmin да видим какво ще стане ...
Само че в линка за версия 3.01 ми открива вирус ...
  RAdmin има опция за скриване на иконата, но за RealVNC ми се струва че също имаше такава екстра някъде.
  Това не е ли "леко" незаконно и неморално. Гледай да не те хванат само , че ако съм аз ще има "безжалостна сеч".
  законно е, ако потребителят е бил уведомен, че ще бъде наблюдаван
ако не е, а е бил, може да ги осъди по бързата процедура ;)
  Естествено потребителя ще бъде уведомен, че Бай Брадър ще го наблюдава :)
   Цитат:

Първоначално публикувано от HD  
 Само че в линка за версия 3.01 ми открива вирус ...

От едно известно време (от даден ъпдейт насам) НОД32 реве, че е нещо дето прилича на друго нещо. Аз лично съм го пуснал 3.01 и върви. Неговия Viewer може да се връзва към Server на версия 2, но от клиент на в.2 не може да се вържеш към сървър на в.3.
  Аз съм с F-Secure, ама и той хваща нещо :)
  може да пробваш с Ултра ВНЦ, има опция за скриване на иклоната сменяш му имаето като ня някой сървис на машината която искаш да хакваш и си готов "Ламер", само дето ако човека е достатъчно паранойчен си търсиш боя :) При посочения по горе вариант обяче може да те издъни трафика който се генерира от ВНЦ-то, другото което е да внимаваш с настройките за мишкта :) Може човека да си помисли, че има "ПолтърГейтс"...... 
   Цитат:

Първоначално публикувано от Karata  

За UltraVNC става въпрос
  Още един глас за UltraVNC
  UltraVNC само дето RAdmin го бие в земята по производителност.