WRT54GL - кой фърмуер от многото
Притежавам отскоро заветния модел v.1.1 - все още го ползвам със заводския му фърмуер но ъпдеитнат до 4,30,11 - рутерчето работи изключително стабилно въпреки че е натоварено денонощно с торенти /какво друго ? - хахаха /
Чета по форуми напред - назад - други хора му сменили фърмуера - та щото динамичния шеипинг /QoS/ му е отврат на оригиналния фърмуер решавам и аз да го сменям. Та да питам за да не стигна до debricking how to - някои с голям опит с тия рутерчета да сподели предимства и недостатъци на dd-wrt openwrt hyperwrt Tomato и др и съвет ако може
Знаех си аз че треаше да си зема рутерборд-че с Микротик левъл4 - ама де щото Микротика го познавам и знам че изключително надежден
Така че приятели - ако някои има боен опит с тия линксисчета и алтернативни фърмуери да го сподели - ???
Re: WRT54GL - кой фърмуер от многото
Имам изградена без жична мрежа тип AP със WPA2 Personal (PSK) + AES криптиране и антенка http://www.buffalo-bg.com/pics/WLE-AT-NDRHW_500.jpg 4 dbi с обхват около 300 метра със WHR-G54S който е хардуерно идентичен със WRT54GL 1.1.Доставчика е БТК,скорост 4 Mbps download,скороста е разделена чрез скрипт на 4 равни части и ограничение от 50 конекции на юзър,рутера е със Tomato 1.13.При мен имам като клиент WRT54GL 1.1 със DD-WRT v24 RC-3 std ,след него имам два суича 3 компа и един лаптоп който се конектва безжично,рутера е настроен като повторител на първата мрежа.При така изградена мрежа резултата е 5 месеца перфектна и безпроблемна работа,единствено забива на 10-ина дена модема на БТК-о макар че съм го настроил в режим екстендет ИП ,тоест не рутира и имам към рутера реален Ип,но за модем с 6 Мб памет толко :)
пишат че HYPERWRT бил най - стабилния
аве и аз съм на бтк на бизнес абонамент ма недават на екстендет ип - как нави симпатягите от бтк на тая врътка - аз безуспешно се морих да ги накарам модемчето да ми го пуснат в режим бридж на службата - ама не дават
:offtopic:
Цитат:
Първоначално публикувано от A.L.F.
... модема на БТК-о макар че съм го настроил в режим екстендет ИП ,тоест не рутира...
Както някои "велики" линуксчии са ме коментирали, та и аз сега: "Мухахахахаха"... Въпросният (и не само той) модем не рутира само и единствено, когато е в bridge режим - логично е, нали? Нали и затова е bridge този режим!... Hint about IP extension: IP spoofing
@ Chaser
Какво освен "хардуерен" VPN , поставен зад модема не можеш да подкараш, че драпаш да ти се цвъкне публичното IP на твоя ти интерфейс?
:offtopic:
имам Микротик след модема и мангъла на рртр и съответно QoS на същия рртр не работи както трябва - та затова
Цитат:
Първоначално публикувано от emos
:offtopic:Както някои "велики" линуксчии са ме коментирали, та и аз сега: "Мухахахахаха"... Въпросният (и не само той) модем не рутира само и единствено, когато е в bridge режим -
По-скоро е извстно като Half Bridge Mode ,ако може така да се каже.
http://www.unixathome.org/adsl/archi...03_09/0163.php
Така е! Ни риба, ни рак - хем си получаваш публичното IP, хем някои 3Com рутерчета прихващат spoofing-a и се сърдят...
openWrt
е фърмуера
просто ако можеш да работиш с юникс конзола
може да си правиш всичко..
ако не ми хареса томато - мога ли лесно да сложа пак оригиналния фърмуер без да стигам до debrickig how to
Цитат:
Първоначално публикувано от A.L.F.
Ето и малко тестове :)
Колега сега ще се фукаме ли :)
То аз направо се "улях" :)