Re:Облъчване от уайърлес рутер....
Мощността на SOHO рутерите е 28-30mW, някой по пипнати модели са 42mW, но има и такива с мощност 68mW (на моделите с линукс мощноста им може да се регулира). Всичко това за 2,4 GHz. Уж засега няма доказателства за вредата на подобно електромагнитно поле. За желаещите да редуцират влиянието му е препоръчително да си вземат насочена антена с която да насочат електромагнитинеите вълни в една посока ( http://www.buffalo-bg.com/pdf/WLE-MYG.pdf ). Стандартните Омни пръскат в почти всички посоки.
Интересна тема. Много интересен е и факта за енергоспестяващите крушки - ако е достоверен. И въобще за мене въпросът е не какво си включил, а как да измериш излъчванията в дома си например. Както беше отбелязано - можем да вярваме само на някакви цифрички върху етикетите и да се заблуждаваме, че нашият рутер е най-големият ни проблем. Има ли нещо по-достъпно от специализираната апаратура на мобилните оператори? На теория би трябвало една намотка/антена да свърши работа като датчик.
Относно екранирането на жилището с мрежи, ламарини и т.н. мога само да добавя, че колкото по-екранирано ви е жилището, толкова повече вълните дето се излъчват вътре от вашите уреди си остават за вас, защото се отразяват многократно от екраните. Справка: "Фарадеев кафез" от физиката.
Цитат:
Първоначално публикувано от emos
Скалата на този уред трепвала до 1/3 - 1/2 при звънене на GSM, но забила докрай при включването на енергоспестяващите му лампи... Мамка му, в къщи всички са такива...
В енергоспестяващите крушки има куп електроника, особенно в по скъпите. Тя се използва за запалване на лампата , която си е изкривена луминсцентна тръба. При включване поради особенността за процеса за запалване се генерира мощен EMP (стана като в матрицата :) ). Относна скалата на уреда трябва още уточнения за какъв прибор точно става дума.
Преди години по време на ровене в някво захранване използвах мултимер с магнито-електрическа измерителна система (руски Ц4342 М1- доста добър прибор :) ). На баща ми мобифона звънна и стрелката на прибора заби вдясно, като сондите на прибора си висяха свободно. Обаче мобифона (бенефон Драгон) е на доста по-ниска честота и голяма мощност- май беше 5 вата. GSM- апаратите също излъчват до 2 вата, мощноста им се регулира сама в зависимост от разстоянито до клетката, с която се комуникира.
Сетете се за онези лепенки която се ляпят на телефоните с разни светодиодчета. Енергията от електромагнитното излъчване на телефона се хваща от една намотка на лепенката и захранава устройството и то започва да свети.
Обаче телефоните и рутерите са най малкия ни повод за тревога. Има източници на далеч по мощни електромагнитни полета.
Разводних малко темата, но пък е полезно
http://e-vestnik.bg/430
и нещото SAR за вашите играчки :)
http://www.sarvalues.com/eu-complete.html -моделите са старички
http://www.phonerated.com/c-top-rate...sar-phones.php -тук пък най безопасните за 2009
Цитат:
Първоначално публикувано от emos
Щастливец... Просто имаш късмет да си отдолу, а не срещу излъчвателите. Най-сме застрашени живущите между 8-9 и 12-ти етажи.
Аз съм отдолу, на 8-ми , последен етаж. Но и срещу мен на близките блокове се намират някои излъчватели. Така че... :(
Ако някой действително го интересува какви са последствията от високочестотното облъчване (на руски!):
http://www.gumer.info/bibliotek_Buks/Science/Lom/03.php
Цитат:
.....И вот радар заработал. Пых-пых-пых – птички попавшие под лучик забавно взрывались, оставляя после себя маленькие облачка перьев и сажи. Вот это настоящая радарная травма!
Здравейте,
aз съм момче на 18 години и напоследък почнах да се интересувам от големият брой подобен тип облъчвания на които всички сме подложени....
И тъй като в стаята си на не повече от метър/два от леглото ми имам плазмен телевизор,компютър,монитор,рутер за безжичен интернет и т.н. ,ми се струва че сиг бая си се пържа.... :081: Интересува ме дали ако тези уреди бъдат изключени от мрежата(контакта) спират да излъчват толкова вредни емисии?Би трябвало....
Цитат:
Първоначално публикувано от Method
Здравейте,
aз съм момче на 18 години и напоследък почнах да се интересувам от големият брой подобен тип облъчвания на които всички сме подложени....
И тъй като в стаята си на не повече от метър/два от леглото ми имам плазмен телевизор,компютър,монитор,рутер за безжичен интернет и т.н. ,ми се струва че сиг бая си се пържа.... :081: Интересува ме дали ако тези уреди бъдат изключени от мрежата(контакта) спират да излъчват толкова вредни емисии?Би трябвало....
Ами положението не е толкова страшно, ако ги гасиш преди лягане.
Всъщност истинския тест се провежда с мадама. Ако започнеш да имаш проблеми след петия път с нея, трябва да намалиш престоя пред компа и да наблегнеш на спорта.... :)
:016: Еееееех , Вълчо , какво ли знаят младите днес. Те си имат много мацки , само дето ги виждат с IE , Firefox, Opera & тн.