Резултати от 1 до 9 от общо 9

Странен проблем с рутер D-Link DI-524 !?!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2007
    Мнения
    67
    #1

    Странен проблем с рутер D-Link DI-524 !?!

    Понеже, жената ( да е жива и здрава...) не можа да понесе мисълта, че вечер аз ще си седя на компютара , а тя само ще шета и зяпа телевизия, след известно мрънкане ме принуди да и купим лаптоп...До тук добре хмм... Реших че споделянето на интернет връзката ще стане най-добре с рутер и взех първия (D-Link DI-524), който ми предложиха в магазина от където купихме лаптопа ( пълен лаик съм в тази област). Имам Лан Интернет (Интербилд Варна), връзката към лаптопа е безжична, а към настолния с кабел. След настройките има нет и към двата компютъра. Проблема се появи след наколко дена когато реших да поиграя малко за разпускане (така да се каже). Игаря Shaiya - MMORPG, пуснах я , но на втората минута ме изхвърли от сървара (случва се - помислих си) и пак се логвам и пак ме хвърля..и така 10 пъти. Гася лаптопа оставям само настолния и пак пробвам - същото. Ядосвам се много - инсталирам играта на лаптопа да пробвам него - и о чудо! там си върви прекрасно. Пускам я и на двата компа едновременно - настолния дропва след 2 мин на лаптопа си върви прекрасно (жената злорадства , аз вече съм извън кожата си). пробвах какви ли не промени на настрийките на настолния комп и на рутера нищо не помага, и си ги върнах както си бяха. Освен тъпата игра всичко останало си върви както трябва. Махам кабела от рутера и го връщам в ланкартата на настолния - върви си нормално, слагам пак рутера не ще - 2 минути и ме изхвърля, а от лаптопа няма проблеми. Докато правих всички тези премятания на кабели и опити забелязах , че когато пусна да се тегли един и същ торент едновременно и на двата компа скороста на теглене е 2: 1 в полза на лаптопа - ЗАЩО ? и по каква логика не мога да си обясня ( това е въпрос No 1 ако някой може да ми отговори). На следващата вечер почнах пак с опитите и мъките. Във форума на играта попаднах на съвет да се даде "ping -t " към сървара на играта докато играеш и да се види как вървят пакетите в момента който те изхвърля - пуснах пинга и се логнах в играта като зачаках да ме изхвърли...нищо, заиграх се и неусетно мина почти час. Хм май ще тръгне реших и спрях пинга като продължих да си играя - да ама не ,точно две минути....и така вече втора вечер на настолния пискам ping -t към сървара - играя , спирам го - изхвърля ме след две минути. Да уточня само , че на лаптопа през цялото време си върви нормално, без проблеми играем едновременно с жена ми, спра ли пинга на настолноя обаче веднага ме изхвърля - ей това ако може да ми обясни някой защо става и как да я накарам да тръгне тази игра на настолния, ще съм много благодарен.

  2.  
     
  3. Member Аватара на shanto
    Тук е от
    Feb 2008
    Мнения
    621
    #2

    Re: Странен проблем с рутер D-Link DI-524 !?!

    Първо на лаптопа ли се логваш в сървъра.

  4. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia
    Мнения
    6,621
    #3

    Re: Странен проблем с рутер D-Link DI-524 !?!

    Ползвам същият рутер и нямам никакви проблеми с каквото и да е. Я пробвай да резервираш IPто който рутера раздава към стационарният компютър (тоест винаги да е едно и също) след което го сложи в DMZ и виж как ще са нещата. Кажи и с коя версия на фирмуера си , моята е 2.07 и нямам никакви грижи.

  5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Мнения
    8,784
    #4

    Re: Странен проблем с рутер D-Link DI-524 !?!

    Interbild имат защита по ТТЛ !

  6. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia
    Мнения
    6,621
    #5

    Re: Странен проблем с рутер D-Link DI-524 !?!

    Дори и да имат защита по TTL , тоя D-link има опция да не отброява TTL-a.

  7. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2007
    Мнения
    67
    #6

    Re: Странен проблем с рутер D-Link DI-524 !?!

    Firmware Version: V2.04, Fri, Apr 28 2006

    Когато съм с рутера и от настолхия компютър пингвам сервера на играта ми дава TTL=114

    От Интербилд казаха , че няма проблем да си сложа рутер за 2 компютъра даже ми предложиха да го занеса да ми го настроят, но не съм сигурен дали ще могат да решат този проблем с играта.

    Сега ми идва наум дали лан-картата на настолния да не се разбира добре с рутера... с моите никакви знания и елементарно мислене само това  се сещам, може би при по натоварен трафик да се натрупват грешки или не знам и аз какво.  За два часа игра тази вечер като беше пуснат ping -t към сървара резултата е: Packets: Lost=3%

    Спра ли пинга пак ме изхвърля сървъра.

    Логвах се всякак: първо от настолния, първо от лаптопа, от настолния през рутера без да е пуснат лаптопа. Резултата е един и същ: на настолния върви само без рутера, през рутера  само ако пингван сървъра .На лаптопа си върви със wireless от рутера без проблем без значение дали настолния е пуснат, логнат и т.н.

  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003
    Мнения
    2,351
    #7

    Re: Странен проблем с рутер D-Link DI-524 !?!

    То малко ненаучно звучи, ама пробва ли с друг мрежов кабел от рутера до компа?

  10. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2007
    Мнения
    67
    #8

    Re: Странен проблем с рутер D-Link DI-524 !?!

    Цитат Първоначално публикувано от Black Adder
    То малко ненаучно звучи, ама пробва ли с друг мрежов кабел от рутера до компа?
    Научно, ненаучно няма значение.... пробвах - абсолютно същата ситуация

  11. Member Аватара на shanto
    Тук е от
    Feb 2008
    Мнения
    621
    #9

    Re: Странен проблем с рутер D-Link DI-524 !?!

    да не би в настройките на уина на настолния да си задал wireless да е с по висок приоритет и това да ти блокира лан връзката на настолния, когато си логнат на лаптопа.При добра скорост не би трябвало това да е проблем, но ако си на ръба на допустимата скорост за сървъра може да те изхвърля самия сървър.Затова когато пингваш сървъра имаш някаква връзка,тя се поддържа заради пинга.Аз съм с такъв рутер от година и половина и към него съм вързал безжично настолен и два лаптопа, като на настолния сина ми редовно играе WAW и CS без никакви проблеми.Играл е с приятели от настолния и лаптопа едновременно, но не е имало проблем.Доставчик БТК, скорост 12 МВits.
    Опитай да сложиш wireless адаптер на настолния.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Проблем с рутер Tp-Link TL-WR841ND
    От InternetZombie във форум Мрежи
    Отговори: 12
    Последно: 12-05-12, 19:31
  2. проблем с рутер tp-link tl-wr841n
    От turboie във форум Мрежи
    Отговори: 5
    Последно: 31-10-11, 20:45
  3. Проблем с рутер TP-LINK TL-WR340G
    От brankod във форум Общ - хардуер
    Отговори: 2
    Последно: 25-09-10, 16:36
  4. Проблем с рутер D-Link DIR-615
    От djackomo във форум Общ - хардуер
    Отговори: 0
    Последно: 24-07-10, 14:25
  5. проблем с рутер D-Link
    От EVE_ във форум Мрежи
    Отговори: 25
    Последно: 11-04-09, 18:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе