Понеже, жената ( да е жива и здрава...) не можа да понесе мисълта, че вечер аз ще си седя на компютара , а тя само ще шета и зяпа телевизия, след известно мрънкане ме принуди да и купим лаптоп...До тук добре хмм... Реших че споделянето на интернет връзката ще стане най-добре с рутер и взех първия (D-Link DI-524), който ми предложиха в магазина от където купихме лаптопа ( пълен лаик съм в тази област). Имам Лан Интернет (Интербилд Варна), връзката към лаптопа е безжична, а към настолния с кабел. След настройките има нет и към двата компютъра. Проблема се появи след наколко дена когато реших да поиграя малко за разпускане (така да се каже). Игаря Shaiya - MMORPG, пуснах я , но на втората минута ме изхвърли от сървара (случва се - помислих си) и пак се логвам и пак ме хвърля..и така 10 пъти. Гася лаптопа оставям само настолния и пак пробвам - същото. Ядосвам се много - инсталирам играта на лаптопа да пробвам него - и о чудо! там си върви прекрасно. Пускам я и на двата компа едновременно - настолния дропва след 2 мин на лаптопа си върви прекрасно (жената злорадства , аз вече съм извън кожата си). пробвах какви ли не промени на настрийките на настолния комп и на рутера нищо не помага, и си ги върнах както си бяха. Освен тъпата игра всичко останало си върви както трябва. Махам кабела от рутера и го връщам в ланкартата на настолния - върви си нормално, слагам пак рутера не ще - 2 минути и ме изхвърля, а от лаптопа няма проблеми. Докато правих всички тези премятания на кабели и опити забелязах , че когато пусна да се тегли един и същ торент едновременно и на двата компа скороста на теглене е 2: 1 в полза на лаптопа - ЗАЩО ? и по каква логика не мога да си обясня ( това е въпрос No 1 ако някой може да ми отговори). На следващата вечер почнах пак с опитите и мъките. Във форума на играта попаднах на съвет да се даде "ping -t " към сървара на играта докато играеш и да се види как вървят пакетите в момента който те изхвърля - пуснах пинга и се логнах в играта като зачаках да ме изхвърли...нищо, заиграх се и неусетно мина почти час. Хм май ще тръгне реших и спрях пинга като продължих да си играя - да ама не ,точно две минути....и така вече втора вечер на настолния пискам ping -t към сървара - играя , спирам го - изхвърля ме след две минути. Да уточня само , че на лаптопа през цялото време си върви нормално, без проблеми играем едновременно с жена ми, спра ли пинга на настолноя обаче веднага ме изхвърля - ей това ако може да ми обясни някой защо става и как да я накарам да тръгне тази игра на настолния, ще съм много благодарен.