Re: Ползване на два интернет доставчика
IP пакет няма как да мине по две трасета, но различните пакети, които осъществяват една заявка, могат.
Погледнато на още по-високо ниво, нищо не пречи бай лиско да сваля нещо по 2МБ канал, а да сърфира по 1МБ.
При upload рутера със сигурност ще може да праща и по двата канала пакети и да стига 3МБ. Не съм сигурен при download как стоят нещата.
Re:Ползване на два интернет доставчика
Цитат:
Първоначално публикувано от recycled_bin
информацийката ми е малко старичка, но поне допреди няколко години, "сумиране" от 2 източника не може да стане ... логически няма как, т.е. може да го направиш, но няма да е "сумиране", а ще работи с "бързината" на най-бавния канал
по-добре се разгледай как да го конфигурираш като backup връзка ...
Напротив.Имам Linksys RV082 и си работи перфектно и с двата интернета.
А сумира ли ? :)
Ей тук на домашния ми компютър в момента съм боцнал два кабела от различни доставчика и ... "и си работи перфектно и с двата интернета" ... ама откъм сумиране хич го няма.
Цитат:
Първоначално публикувано от MitkoS
А сумира ли ? :)
Ей тук на домашния ми компютър в момента съм боцнал два кабела от различни доставчика и ... "и си работи перфектно и с двата интернета" ... ама откъм сумиране хич го няма.
Сумира.Но не винаги можеш да усетиш.Най-често се разбира при теглене на торенти,че общата скорост е по-голяма от скоростта на който и да е нет.
Да вземете да се разберете какво имате предвид под "сумиране" и да не спорите за глупости.
Осмислете мненията на recycled_bin и Smurfa и си уточнете понятията.
Аз не искам да участвам в уточняване на това понятие "сумиране". Особено пък когато става въпрос за торънти.
Исках само да подчертая, че в едно утройство/компютър може да бучнеш няколко кабела и ... "и си работи перфектно" ...
То пак може да си работи перфектно де, дори и само с един кабел.
Цитат:
Първоначално публикувано от etg
Да вземете да се разберете какво имате предвид под "сумиране" и да не спорите за глупости.
Осмислете мненията на recycled_bin и Smurfa и си уточнете понятията.
Аз ползвам на рутера Load Balancing.А има и друг вариант,Bonding,но рутера ми не го поддържа.Тогава наистина става сумиране на двата интернета.