Един въпрос за ограничение на достъпа до интернет
Здравейте, в работата ни сме доста компютри в една локална мрежа и по принцип всички имаха нет, но незнам и аз точно за какво спряха достъпа до интернет на компютрите в нашият офис. Има локална мрежа и връзка със сървъра, но няма интернет. Можете ли да ми кажете по какъв начин би могло да е ограничението и евентуално може ли да се преодолее по някакъв начин?
Благодаря
Re:Един въпрос за ограничение на достъпа до интернет
На така зададен въпрос едва ли ще имаш отговор.
може - черпиш админа, защото по дадената информация друго не мога да измисля :))
Какви са ви IP адресите - динамични или статични? Как ги получавате?
По принцип са статични. Но дори и да превключа на автоматично ip и автоматичен dns мрежа пак си има а интернет не. Незнам какво инфо точно трябва да дам за да може да ви ориентирам в ситуацията, не разбирам чак толкова много от мрежи за съжаление
а кой от всички ползва от тоя нет?
и за какво се плаща, когато никой няма достъп?!
Цитат:
Първоначално публикувано от fXOrange
а кой от всички ползва от тоя нет?
и за какво се плаща, когато никой няма достъп?!
Извън темата
Юзърът не е споменал, че никой няма достъп, а че техния офис няма.
За да ти пуснат интернета трябва да се обосновеш по какъв начин ти е необходим за работата. Примерно трябва да си правиш бързи справки за нещо си, да четеш определена информация всеки ден и т.н. Ако наистина имаш такава необходимост би трябвало да няма проблем да ти бъде разрешен достъпа.
Мрежата ви с домейн ли е или не?
Значи незнам какво е TTL за което се извинявам, просто не съм наясно с нещата. Разбрах, че достъпа е забранен от рутера който захранва интернета до всички компютри, като му е сложена забрана по MAC адрес. Казаха ми че ако сложа друга лан карта няма да има проблем с нета, но предполагам ще се разбере че вече е друга и това се обезсмисля. Незнам дали има друг удачен вариант. Колкото до това защо ми трябва.. просто когато си свършим работата и във времето което остава (защото работим до късно) откачаме без достъп до нета. Някои от вас предполагам ще ме разберат ;)
некоректно беше да задаваш въпрос, на който вече ти е било отговорено на друго място, при това НАПЪЛНО правилно. да ни поставяш в ситуация, в която да гадаем аджеба кой от 11-те възможни начина за огриничаване е бил използван няма да ни стимулира да измислим някакъв неописан и изумително хитър начин ти да имаш интернет
да, след като ограниченията са по МАС, начинът да заимаш интернет е да ползваш друга мрежова карта
нали се сещаш, че притесненията "че ще разбере" са твои, а не наши ;)
другият възможен начин да заобиколиш проблема е да си носиш интернет от вкъщи в бурканче :))
(no offence)
Със софтуерна смяна на мак-а няма ли да стане в този случай?
Цитат:
Първоначално публикувано от Ско
Със софтуерна смяна на мак-а няма ли да стане в този случай?
зависи дали само тези са позволени или само тези са забранени ;)
FearMe Само не разбрах къде ми е било отговорено напълно на друго място, защото аз на друго място тема не съм пускал? Иначе проблема че "ще разберат" както казваш е мой нормално е :) Все пак благодаря за отговора ти! Исках само да попитам как всъщност става софтуерната смяна на мак'а?
Цитат:
Първоначално публикувано от FreeStyleR777
Казаха ми че ако сложа друга лан карта няма да има проблем с нета, но предполагам ще се разбере че вече е друга...