въййй, вярно
ами така е, хем като не чета внимателно, хем като предполагам по презумпция, че всички хъбове и суичове отдавна са по кофите за боклук
въййй, вярно
ами така е, хем като не чета внимателно, хем като предполагам по презумпция, че всички хъбове и суичове отдавна са по кофите за боклук
Това малко ме съмнява да е от БТК модем, поне до сега не съм срещал, но ако е така то имаш място за още машинки. И не виждам причина кониката да не си вземе ИП адрес. Да не би да има в нея DHCP server и тя да дава понякога адреси. Можеш ли да изкараш и напишеш тези адреси и на самият принтер за да видим защо го няма. Ако трябва направи ги статични адресите на кониката и да няма ядове. Друго ти на кое ИП си задал да е принтера, може да си взема друго ИП и за това да не иска да печатиПървоначално публикувано от radoart
Какъв е този статичен ИП адрес на принтера. Сигурен ли си, че е в същата мрежа като тази, който дава АДСЛ рутера. По принцип ако оставиш на всичките да взимат автоматично адрес от ДНСР не става ли.Първоначално публикувано от radoart
Рутера на БТК дава само един адрес.
В diplodocs има ръководство за принтера. Пише, че няма собствен dhcp сървер, но за това пък има web конфигуратор:
http://bg.diplodocs.com/annexe_QUICK...%20C300-_E.htm
***.2.100 ще е когато е включен към рутера
adsl-ите дават ****.1.2
Господа, доколкото схващам посоката ви на разсъждение, мрежата изисква рутер, а не пасивен суич, така работи и в момента. Затова просто ще оставя нещата така като са в момента и ще насоча енергията си в друга посока. Благодаря на всички, които се отзоваха на запитването ми и предлагам да закрием темата и продължим нататък.
Благодаря още веднъж.