Имам wireless рутер TP-LINK TL-WR542G, който получава интернет от BTK ADSL Modem.
Въпросът ми е, как да сложа парола, така че съседите, да не могат да ми отнемат от трафика ?
Мерси !
Имам wireless рутер TP-LINK TL-WR542G, който получава интернет от BTK ADSL Modem.
Въпросът ми е, как да сложа парола, така че съседите, да не могат да ми отнемат от трафика ?
Мерси !
От менюто вляво: Wireless --> Wireless Settings: [img width=750 height=600]http://forum.setcom.bg/attachments/shot12.jpg[/img]
O.k.
Направих го !!!!
Сега къде трябва да въвеждам паролата за да получават интернет само моя лаптоп и десктоп ?
Защо продължавам да имам интернет, след като би трябвало рутерът да ми иска парола, за да имам достъп до интернет ?
След като измислих и въведох паролата, той ми каза, че ще рестартира рутера, но аз продължавам да съм в интернет, без да ми иска паролата, която само аз знам ....
Вземи намери някой компетентен да ти го направи. Тук няма кои да ти обяснява как се инсталира Windows (step by step) или основите и принципите на WPA криптирането....
През wireless ли си вързан към рутера или с кабел?
с кабел съм, ( но имам и wireless, който е деактивиран в момента, един плъзгач на лаптопа за wireless е изключен и в Network Connections "Wireless Network Connection" е Disabled )
А, разбрах - при кабел няма да ми иска парола вероятно ....
А при wireless - ще ми иска парола !!!
Така ли е ?
Да така е, сам си отговарям, защото включих прекъсвача на wireless-а на Laptop-а и след Enable на "Wireless Network Connection", ми поиска парола, аз я въведох и вече имам едновременно кабелна и Wireless връзка - ураааааааааа !!
Мерси много !!!!!!!!!!!!!
И сега нека някой пак да ми обяснява, че правописът няма значение. Да, не е най-важното, но дава достатъчна представа що за човек стои отсреща.
здравейте ,
Един приятел има същия рутер и от скоро е на Спектър Нет лан ,но от както е на тях през определен интервал от време час два рутера забива ,и чак след рестарт се оправя и интернета тръгва. Преди беше на бтк и такъв проблем нямаше . Ще съм благодарен ако някой е срещал решение на този проблем. Благодаря предварително !
Пробоема е че на Спектър Нет нета им е много бърз