Прекарване на мрежов кабел -- помощ срещу заплащане
Здравейте
Не съм сигурен че тази тема е за този раздел, но ще я пусна тук. Необходимо е прекарването на мрежов кабел от магазин на партерен етаж до апартамент в същия блок на четвъртия етаж (става въпрос за град София, квартал Борово). Търся човек който може да го прекара срещу заплащане. Сградата е ново строителство, вече завършена. Говорихме с техниците на спектър нет но те казаха че подобна услуга предлагат само в рамките на апартамента. Ако познавате човек/фирма който/която може да го направи пишете и ли ми пуснете лично съобщение. Искам да уточня че не става въпрос за пускане на кабела през прозореца по фасадата на блока а от там от където кабелните телевизии си прекарват кабелите.
Re:Прекарване на мрежов кабел -- помощ срещу заплащане
Koлега предполагам , че няма предвидени канали / тръби за кабел/ - затова и техниците са ти отказали. Иначе ,ако имаше защо да не ти вземат парите.
Как стои въпроса с телефонните кабели ?? Явно няма място в техните каналии за допълнителен кабел.
Много по лесно ще е да го пуснеш отвън в тръба или кабелен канал / снаден естествено /. до водосточната тръба. прикрепвай с пяна за по-бързо и силикон за продължително .
Изтървал си момента при полагане на външната топлоизолация - няко лев и черпня и щяха да ти пуснат или тръба или кабелен канал и отгоре изолацията.
Какво разбираш под мрежов кабел - кабел за 220V мрежа или LAN кабел? Мога да ти извърша тази услуга, ако става дума за LAN кабел, но следващата седмица.
Пиши на ЛС.
@kris11,
Не ми се вярва и телефонните кабели да са вкопани в стената, ама знае ли човек.... Иначе по тръбите за телефонен кабел много коаксиал е минал. :)
@kris11,
Не ми се вярва и телефонните кабели да са вкопани в стената, ама знае ли човек.... Иначе по тръбите за телефонен кабел много коаксиал е минал. :)
[/quote]
Предполагам , че може да няма място иначе защо ще му откажат ? Може и на частно да свършат след края на работният им ден.
A пък на ново строителство съм виждал и кабели за контакт и за ключ които не вървят по вертикала и хоризонтал -а по диагонал на стената за по-кратък път :yikes
доколкото знам Спектрумнет техниците са с GPS и на колана - докато не свършат обектите няма мърдане и затова са му отказали.
а и да дупчиш от първи до 4 ти етаж си е доста работа.
100% по домофонната система има място ама кой да се сети.