-
ICS & Sharing проблем
zaebi Windowskiia ICS az imah sushtite problemi no vav variant WinXP -Win98se slozhih si winrouta pusnah proxyto i neta si trugna bez probvlemi inache ciala sedmica se mucheh s windowskia ICS i vse mi davashe niakakwa greshka kakwo li ne se probva dazhe po edno vreme trugna neta ama crashna WinXP-to [:)]
a ia napishi kakwo IP ti e dal i-net dostawchika,mozhe i bez poslednite cifri [:)]
-
ICS & Sharing проблем
Абе като си тръгнал натам.. я сложи направо една ISA Server и дотук с проблемите. Аман от детски играчки като WinRoute и Wingate (много са мудни и яко ме дразнят).
FearMe от 98 станцията какво виждаш!? нещо пинг понг? арп? трасерт?
-
ICS & Sharing проблем
ti zadal li si na 98-cata che she se konectva prez lan?...shoto i az vednag mnogo ciklih i ne biah zadal che trebe da se connectva v net-a prez lan...ama tva s XP...ama principa triabva da e sushtia
-
ICS & Sharing проблем
ако щете вярвайте - не става и не става. вчера имах около половин час да отделя на проблема - прерових всички настройки - всичко е ок, обаче дръжки. и lan suite-a не помогна (sorry, ivo wolfen).
deathknight, от 98 нищо не се вижда - нито ping-pong, нито тенис на корт...
crashoverride, задал съм да се връзва през lan
buggy, на rw-то снощи бях качил само lan suite тук от офиса, иначе имам и winroute, но не ми беше подръка. но той прави същото като suite-a, така че не очаквам да има промяна.
ако имах повече време, възнамерявах да изтрия всички connection-и на 2k, да махна всичко на 98 и да ги инсталирам и конфигурирам наново. но това или ще стане през weekend-а, или направо слагам 2k/xp на втория комп и да ми се махат от главата. но се изнервих и искам да разбера защо по дяволите не става! isa server, deathknigh, d700/128/onboard video(заделени 32)&sound - дали ще върви нещо друго заедно със сървъра ? [:)] колкото повече мисля, толкова повече посягам към xp на мястото на 98 [;)]. иначе и share-натите dir пак не се виждат (смених на win logon), както и очаквах...
благодаря все пак на всички. ако разбера от какво е - ще пиша тук, че поне друг да не си къса нервите със същия проблем.
-
ICS & Sharing проблем
На мене едната ISA ми е на PII/200 ..128РАМ.
Пак те питам за това което те питах преди. 98 ти иска парола ти какво пишеш там? (ако дадеш Cancel, мрежата няма да се зареди).
аrp -a няма ли!?
-
ICS & Sharing проблем
не говоря за парола при зареждането на мрежата, а при опит да вляза с share-ната dir. самата мрежа си се зарежда
arp де да знам дали има - не съм слагал/махал изрично. никога не ми се е налагало да проверявам има ли го и тоя скапан протокол - всичко си e тръгваlo...
-
ICS & Sharing проблем
Ahaaa.. vsicko she si kajesh ti..
daj v share-a na security permissions .. dostup za everyone... tova za share-vete.
ARP e komanda kato PING ne protokol.. (za da vidish dali pulzi njakvo TCP po mrejata)
pusni ja s parametri
ARP -A
-
ICS & Sharing проблем
аз помислих че говориш за arp - address resolution protocol (конвертиране на ip в mac адреси), и се зачудих за какъв чеп ми трябва...
а за permission-ите - всичко е позволено още от самото начало
-
ICS & Sharing проблем
Predlagam ti ritualno da se samoubiesh pred PC-to, i ako bogovete sa milostivi shte trugne mrejata...
-
ICS & Sharing проблем
Абе ти, я вземи свали скоростта на 10mb/s и пробвай пак - веднъж и такъв странен проблем ми се яви - нещо проблемна мрежова карта беше - уж имаше мрежа, пък нямаше... Обаче на 10 тръгна нормално, иначе някакви съобщения от сорта "No access..." все изкарваше, пък от другата страна всичко си се виждаше нормално. И с "дуплексите" можеш да си поиграеш...
-
ICS & Sharing проблем
imam podoben problem samo che s XP+98se
znachi imam 98 s WAN Adapter i iskam da si prosna neta na XP mashinata obache ne stava kak li ne probvah..
i drugo neshto znachi prez XP-to moga da si gledam HDD-tata na 98 mashinite v zalata obache na obratnoto e nevazmojno.. razbiram che e neshto ot security permissions no.. koi i kade sa nastrojkite.. znam li.. znachi ako nqkoj moje da mi obqsni kak da si share HDD-to na Xp-to taka che da moje da se tegli ot nego a ne samo s nego da se izvarshvat operaciite....
-
ICS & Sharing проблем
не става и това е. изтрих всичко и започнах от нулата, но пак ситуацията е абсолютно същата. ще се слага xp нa 98-aтa, но след няколко дена, защото сега на компа се работи. и на 10mbits/half не става, на нищо не става. 10х на всички, а целия песронал на m$/d-link/realtech/thomson да пукнат в зависимост от това кой е виновен!