Здравейте,бих искала да попитам,възможно ли е да разбера IP-то на моя приятелка чрез SKYPE ,
и с него да разбирам дали е на линия но с друг профил,който аз не знам.
Предварително благодаря за помощта!
Здравейте,бих искала да попитам,възможно ли е да разбера IP-то на моя приятелка чрез SKYPE ,
и с него да разбирам дали е на линия но с друг профил,който аз не знам.
Предварително благодаря за помощта!
vsu6nost interesuva me dali moga da znam kakvo pravi- dali e v skype,ili v msnqili vnjakoi drugi saitove
ne razbrah koe to4no te poburkaПървоначално публикувано от megatone
1. ами защото няма как да го знаеш, освен дали й е пуснат компа или не
2. в този форум се пише на кирилица. всяко следващо мнение, написано на латиница, ще бъде изтрито
Извинявам се за правописа.
Това дали е включен компа ми е достатъчно.
Въпроса е как да стане?
Мисля, че няма как да стане.Преди около 2 години при старият им протокол имаше вариант да разбереш IP адреса, но сега вече не става.
ааа, пропуснал съм нещо - не разбрах, че искаш през скайпа да разбереш IP-то...
през скайпа няма как, но не мисля, че самата тя би имала нещо против да ти го каже под предлог, примерно "абе я влез на тази страница www.whatismyip.com и ми кажи какво ти пише" ...
после само трябва да пингнеш казаното ти IP, за да видиш дали има връзка с него, т.е. дали компът е включен
Благодаря за отговора!
Само не знам как и къде да пингна IP-то.
start -> run -> cmd
ping -t полученотоIP
ако в резултат получиш някакви цифри - онлайн е, ако не - не е
Може също да и пуснеш някакво съобщение.Ако не е вписана ще ти върне отговор , че съобщението не е получено.Ако не ти върне отговор - значи е вписана , но е инкогнито например.
а ако е с друг скайп ( за което реално пита колегата ? )Първоначално публикувано от novamen
Добре де, хора аз ли нещо не разбирам или .... хм. Ето аз как виждам нещата - през Skype да разбереш IP-то забрави. Има много митове по въпроса, но това са пълни тъпотий. Skype работи по такъв начин, че няма как да видиш IP-то и или по-точно има как, но е много рядко възможно затова по-добре забрави за този вариянт. Както FearMe каза ако научиш IP то и би могъл да проверяваш дали компютъра и е включен, но това пак е условно - може например да не е с реално IP и тогава ще гледаш филанкешията. Може и просто да филтрува ICMP-та и тогава пак нъц. Така, че има 2 по-подходящи вариянта според мен. Бутни и Keylogger тъкмо ще знаеш и какво точно си пише или.... - аз съм особено голям привърженик на този вариянт: Най-добре спри да шпионираш мацката си. Или и вярвай или се разделяйте - то това другото на нищо не прилича. Говори с нея. Разберете се. Начини за следене има много, но не мисля, че с тях трябва да се злоупотребява защото отиваме в една друга тема.
P.S. И не бъдете сигурни, че мацката ще си каже така IP-то то тя може и да се окаже, че чатка от компютри повече от него