Re:Препоръчаите ми моля ви Wireless Router
В практиката си до момента съм инсталирал и поддържам около 20-30 устройства. 4 wrt54gl ми правят проблем, единият само не съм го подменил, понеже се ползва от 3 компа. Другият хранеше 15 и .. забиваше на ден по 3-5 пъти. Смених го с най-евтиния tp-link - 6 месеца не съм го докоснал. сега е с 36 дена ъптайм - правеха профилактика на тока. На д-линк и едимакс са ми давали ядове. Сега за под 10 компа използвам този TP-Link TL-WR841ND - никакви ядове. До колкото знам може и DD WRT да му се качи, ама не виждам много смисъл. Може да му сложиш две антени за по 10 лева бройката и да усилиш сигнала.
При покупката на Netgear-а мисля да избегна евентуални последващи покупки на двубандов рутер с USB интерфейс. Да си призная на мен сигурно и рутер за 40-50лв. ще ми свърши работа, тъй като сега съм с един от първите Wi-Fi модеми на Виваком и нямам никакви грижи относно устойчивостта на връзката. Но пустото "гъделичкане" да бъде с повече екстри и функции ме блазни много, колко си заслужава не знам и затова питам тука.
Ако търсиш "екстри" и функции, разгледай и SXT 5HnD. За настройките си трябва четене...
Цитат:
Първоначално публикувано от panevdd
Като му гледах характеристиките ми хареса много, дори цената е страхотна 125лв., но май не поддържа
Wireles при g стандарта, а на мен точно това ще ми трябва сега в началото.
Features - 5HnD (5Ghz, High power wireless, 802.11n, Dual-chain)
CPU - Atheros AR7241 400MHz CPU
Memory - 32MB DDR SDRAM onboard memory
Data storage - 64MB onboard NAND storage chip
Ethernet - One 10/100 ethernet port, L2MTU frame size up to 4076
Wireless cards - Onboard dual chain 5GHz 802.11a/n Atheros AR9280 wireless module; 10kV ESD protection on each RF port
Extras - Reset switch, beeper, USB 2.0 port, voltage and temperature monitors
Serial port - No serial port
LEDs - Power LED, Ethernet LED, 5 wireless signal LED
Power options - Power over Ethernet: 8-30V DC, Packaged with 24V DC 0.8A power adapter and passive PoE injector
Dimensions - 140x140x56mm. Weight without packaging, adapters and cables: 265g
Power consumption - Up to 7W
Operating Temperature - -30C .. +80C
Operating System - MikroTik RouterOS v5, Level3 license
Package contains - SXT wireless device with integrated antenna, pole mounting bracket, mounting ring, PoE injector, power adapter, quick setup guide
Certifications - FCC, CE, ROHS
Взимай Netger-а, провери и за Linksys E4200.
Цитат:
Първоначално публикувано от panevdd
Вече съм го поръчал и утре го вземам :yahoo: Дано и след инсталацията му имам подобна реакция :ole :))
Този Линксис е невероятен, но и цената му също, над 300лв. е :yikes
Много Благодаря на всички, които се включиха в избора ми на рутер :Drinks: