-
А това как?
Ситуацията е следната: малка мрежа с интернет на един от компютрите. Как да се попречи на останалите потребители да го ползват, без да им се нарушава работата в мрежата? Нямам достъп до повечето компютри.
Щото се сещате какво става с интернета на първия компютър, като няколко идЕота започнат едновременно да теглят...
А! И не говорим за shaping, а за тотална забрана.
-
А това как?
Zonalarm, блокиране по MAC адреси, на всички които не искаш да теглят. Това е най-простото което ми идва на ум.
-
А това как?
Spirash route-iraneto ,tam wingate ili kvoto polzvash.
No tova za absoliutno vsichki , inache samo za niakoi po gornia nachin na DeathK.
-
А това как?
6to ne probva6 s winroute pro ? stava baia lesno mai ...ili pone taka si mislia :)))
-
А това как?
Обикновено проблема е как да се пусне ;-)
Махни това което им позволява да го ползват. Иначе всичко описано до сега би трябвало да ти свърши работа.
-
А това как?
Как точно става блокирането по MAC адреси, че прерових целия ZoneAlarm и така и не успях да го открия това.
-
А това как?
Нямам го под ръка да ти кажа точно как беше. Нещо не си търсил както трябва.
-
А това как?
Хм, че ZoneAlarm има ли MAC-filtering? То и на мен около тоя принцип ми се въртеше мисълта, но първо не знам с коя програма и второ - как да им разбера MAC-адресите на "пиратите"? Всъщност второто е глупаво - просто трябва да е "разрешено" за ограничен списък, а не "забранено", но програма?
-
А това как?
Доколкото си спомням ZA няма блокиране по MAC address.
Открива само MAC address на картите на РС-то на което е инсталирана.
Все пак доста отдавна не съм я ползвал и може да има развитие с новите версии.
Няма проблем обаче да се блокира по IP address.
-
А това как?
А тарикатите като си сменят IP-тата...
Може и да бъркам и да не е била ZoneAlarm, при първа възможност ще си я инсталирам за да видя.. може да са го махнали в новите версии (което е малко вероятно) ... Има и други FW-които го могат. Важен е принципа
-
А това как?
Ще байнднеш предварително IP-тата за MAC-овете и като си ги сменят пак няма да имат.
(Аре не питай ся "ами като си фейкнат MAK-овете" - знаеш, че няма да кажа ;-))) )
-
А това как?
Ами той май Winroute верно си има филтриране по IP. Просто слагаш филтър на от - до и готово. А пък и това не е необходимо. Проверяваш с nestat кой се е кънектнал и ако някой се праи на тарикат първо предупреждение, второ предупреждение и накрая му дърпате кабелчето.
-
А това как?
пич сложи си winroute pro и му кажи на филтъра на мрежовта карта да отрязва всички IP-та и после му кажи да пуска само тези които искаш и вдигни roul-a най-отгоре в листата и ако имаш други въпроси ICQ 133569726 айде и със здраве
-
А това как?
И все пак ами като си фейкнат MAK-овете?
-
А това как?
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Originally posted by DeathKnight
И все пак ами като си фейкнат MAK-овете?
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
Вече имаше такава тема.
;-))))