Nastroivane na malka mreja
X-RAY, днес смених и ИП-тата и проблема си остана. Вече съм се примирил с този факт. Молбата ми е ако някой от вас знае да ми каже програма за обмяна на файлове по мрежа.
А мрежата със сигурност работи. Вече си инсталирахме НЕТФОН и говорихме. Чува се доста добре. Само му набирам ИП-то и осъществява връзка. Игрите също хвърчат. ЦС с войс овър ЛАН лети!!! Ако някой от вас знае някоя програма за обмен на файлове по ТСП/ИП да сподели.
P.S.
Настроихме и интернета. С неговата настройка пък проблемите бяха нулеви! Само въведах данните от провайдера и всичко полетя!!! Много съм доволен. Момчетата от Digicom заслужават похвала. Препоръчвам горещо този провайдер на всички бургазлии!!! Сега остана еднствено вътрешната мрежа...
Ами може да си менкате с ICQ например
А с ICQ мога ли да му гледам по директориите?
Хахаххахха, е тая тема ми разби всички илюзии че разбирам нещо от мрежи.
Тази топология противоречи на всички писани и неписани закони на мрежовата архитектура. Това че върви е някакво неземно чудо и е заради Winroute-a.
Но все пак щом сте стигнали толкова далече, е така да кажа и аз нещо:
Пуснете си по един FTP SERVER на всяко XP и готово. (има го ADD REMOVE PROGRAMS/ADD WINDOWS COMPNENTS/IIS)...
Тая тема тема взема да я прекръстя на "Обичам да ми е трудно"
Ми топологията е наложена от ред обстоятелства.
Примерно можеше единия от двата компютъра с ХП да е сървър, но тогава трябва да работи нонстоп за да има другия инет. Ако постоиш малко до моя компютър с GlobalWin FOP38 ще разбереш защо тази идея отпадна.
Въпросния сървър е в магазина на майка ми (под нас) и както се сещаш вечер не пречи на никого. Да не говорим, че навремето е бил някакъв адски сървър на Digital с ПентиумПро процесор и е много солидно изпълнен. Сега освен да е рутър помага на майка ми за складовата наличност в магазина. Програмата идва направо от фирмата производител (няма да правя реклама сега!) и е под ДОС!!!??? Затова и сървъра е под 98СЕ, защото 2000 ще му дойде тежичък, а под Линукс не върши работа на майка ми...
Вероятно ако бяхме взели един суич щяхме значително да си облекчим живота, но решихме да спестим 30-40 УСД, което за мене не са малко пари... То нищо не се губи - ще се помъчим още малко така и ако не успеем ще вземем. Най-малкото - научихме по нещо за мрежите - изчетах повечето постове по страниците на форума.
Ако ти имаш някаква друга идея за топология на тази мини мрежа сподели ги моля те!!! Имай още предвид и факта, че от моя приятел до магазина кабела е по въздух ~65 метра +20 метра в сграда, а от мене до магазина 25 метра въздух и 15 метра сграда. Магазина е и най-близката точка до провайдера. (нека само да вметна, че имаме най-добър пинг на ЦС сървъра).
П.С. Обичам да ми е лесно, а и нямам много време за опити. Затова поставих въпроса в този форум с надеждта, че някой вече е решавал такъв проблем и ще ми помогне. Надеждата ми още не е умряла...
!!!! УРААААААААА!!! РЕШИХ ПРОБЛЕМА!!!!!!!
Когато дам сърч трябва да напиша не името на компютъра а ИП-то му!!! в моя случай 192.168.1.2
Мерси все пак за всички предложения!!! Баси и работата!!! Що ли така става??? Другите компютри се намериха поименно !?!?!...
Както и да е, още един път - мерси много!
П.С. Още нещо, адреса в адрес бара на уиндоус експлорър изглежда така :
\\192.168.1.2\disk (c)\Downloads\game
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Originally posted by Papesha
Молбата ми е ако някой от вас знае да ми каже програма за обмяна на файлове по мрежа.
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
Е за какви директории става дума тука?!