Blizoo + 2 PC - настройки на рутер? 
  Привет,

познат има интернет от близу и иска да върже 2 РС (за което галфоните искат още пари). 
Взел си е рутер и е вързал едното РС жично, другото безжично. Всяко РС по отделно има интернет, но на двете едновременно няма - ако едното има, другото няма.
За съжаление в момента повече подробности не знам, но ако някой се е сблъсквал с тоя проблем - кажете как да се настрои рутера?

10х
     Re:Blizoo + 2 PC - настройки на рутер? 
  Няма такова нещо да искат пари. С нет от тях съм. Имам настолно РС вързано с кабел, лаптоп и попкорн безжично. Нямам проблеми и трите си работят едновременно. 

Това не е възможно , с рутер и на едното да има а на другото не , просто рутера не е настроен правилно.
  ами не знам, аз не ползвам интернет от тях, а човека така казва. Ти сигурно си на някакъв друг абонаментен план. 
Та въпроса си остава.
  не знам дали peter_nn си е решил проблема с настройките на рутера. Гледам темата е старичка. 

Искам да попитам хората, които ползват нет на близуу дали са доволни от качеството или не? Като цяло..
   Цитат:

Първоначално публикувано от ockac23  
 ....Искам да попитам хората, които ползват нет на близуу дали са доволни от качеството или не? Като цяло..

Ползвам ги най-малко от 5 години (тогава не бяха Близу...) Като цяло съм доволен - браузване, малко торенти, много игра на WOW и прочее. Но от 7-8 месеца нещо почнаха да ме дразнят.

В момента съм на един план (от миналата година) цифрова телевизия + интернет 18 мбит/с за 35 кинта на месец, който изтича през юли и ще спра интернета. Причината е че не знам какво толкова правят (почти) всеки божи ден - софтуерни ъпдейти на модема и цифровия приемник ли, бем ли го какво е, но почти всеки ден има рестартиране на модема (някакво CISCO) вследствие на което се губи интернета на WiFi рутера ми (BELKIN F5D8236-4) - индикатора за връзка към интернет светва в червено и се налага да го рестартирам ръчно от шалтера. Но това почва да ми писва. Освен това ужасно ме е яд, когато докато играем WOW (играещите сме моя милост, сина и дъщеря ми  :016:) изчезне нета тъкмо докато си в някой дънджън и прочее. Твърдо съм решил, тъй като живея в квартал на София, в който се предлага PON, да мина на оптика след изтичането на договора. 

И така...