Здравейте всички имам рутер WRT54GL който го ползвам да достъп до нет чрез PPPoE. Преди един месец със същия рутер на друго място чрез кабела на моя доставчик можех да ползвам нет, но сега нещо не става. Защо ли се получава така, някой да има идея?
Здравейте всички имам рутер WRT54GL който го ползвам да достъп до нет чрез PPPoE. Преди един месец със същия рутер на друго място чрез кабела на моя доставчик можех да ползвам нет, но сега нещо не става. Защо ли се получава така, някой да има идея?
Tози рутер е много готин, имам такъв и не бих се разделил с него за нищо на света, нищо че няма N а само G, но го флашни със DD-WRT и ще стане чудо на чудесата. Имам рутер който купих за 300 лв (Belkin N1), но не го заменям за Linsys WRT54GL за нищо на света, това е перфектна и евтина машина, която върши ЧУДЕСА!!!Първоначално публикувано от ivo75
Какво да разбирам под чудеса. Флашнах го DD-WRT v24-sp2 (07/21/09) std-special, има хиляди работи.Първоначално публикувано от ru-boy
примерно да си увеличиш силата на Wi-fi от 70mw без проблем съм стигал до 200mw( провабх отначало със 133 и видяш че не забива , нито грее ) , но с 1 радиатор на чипа за всеки случай
Може от едната антена да хващаш wi-fi сигнал , и да предаваш по другата.
Може да избираш кой изход да ти е WAN , а може и да няма WAN .
и много други , но според мен с tomato е по-бърз рутера.
Както каза по-горе ru-boy, на този рутер може да му се качи dd-wrt. Аз имам качен dd-wrt на tp-link tl-wr740N. Сложил съм го в стая 14 квадрата с външна изолация. Може ли да ми кажете какъв климатик да си сложа в съседната стая?
P.S. Изказването ми е по темата точно толкова, колкото и горните мнения.
P.P.S. А конкретно по темата - може "проблемът" да няма нищо общо с теб или рутера ти, примерно може доставчикът ти да си е преконфигурирал мрежата и да не може да ползваш нет от друго място, или поне не от това, на което си опитвал.
и ако стикнеш да пращаш и получаваш само от едната антена диверсити чипа на който са лепнати двете антени имаше в + някакви децибели ако сигнала е получен на антената на която чака. обикновенно слуша първо на тази на която е изпратил и та така. но това беше преди доста години и обикновено чипчетата горяха при експериментите с антнки и големият + идваше когато ги отлепиш и си караш само със една антена - тогава няма смисъл да се усилва.
етг : ще оправим климатика кажи колко парички имаш...
Разбирай, че може повече от това което може преди да го флашнеш и поддържа всякакво конфигуриране и тънки настройки. Купуваш Лада, след флаш става Ауди с леки изгледи за Мерцедес, това ти казвам.Първоначално публикувано от ivo75