Здравейте, имам следната ситуация: на вилата съм пуснал ип камера за наблюдение брез модема на бтк /пирели, от черните/, но от време на време самият модем позабива и има нужда от рестарт. За да не ми се налага всеки път да ходя специално затова до вилата искам да мога през интернет с помощта на dyndns да вляза само в модема и да му дам рестарт, независимо дали през web интерфейса или телнет. Направих си регистрация в dyndns, попълних необходимата информация в модема, но ми се струва, че трбява да пренасоча някой порт, пробвах с пренасочване на 80/23 от външни адреси към 192.168.1.1, но ми казва, че към това ip не може. Самият модем има отделно секция Remote management, точно за тази цел, но там може да се зададено само IP адрес/и, а тъй като в къщи съм отново на БТК няма как да му задам фиксиран адрес за достъп. Та какви са ми вариантите?
Също ме устройва вариант с нещо като скрипт на задам модемът сам да се рестартира през определен период от време, като при Linksys рутерите, това може ли да стане?
Благодаря ви