Резултати от 1 до 5 от общо 5

Cablebg!!!???!!!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    460
    #1

    Cablebg!!!???!!!

    [!]

    Такааа.

    Днес (вече вчера) се убедих че нещо с тая фирма не е като хората.

    Включиха ни след една седмица чакане - супер късмет отчитайки нечии други неволи.

    Понеже се включваме на 64 kbps и 150Мб трафик - но на 26-ти, ни слагат на неограничен трафик до края на месеца (положението с това дали е гарантиран или не никой не го споменава т.е за 5 дни - 10лв.)

    Дотук добре.

    Трафика - до онзи ден (29 ти) е ок. Всичко си е както си е.

    Днес (вече вчера) 30-ти. Изведнъж стават чудеса според справката на сайта на КабелБГ.

    Майка ми която ползва интернета основно да се чува с мен и да чете 30-40 мин вестник и да разглежда дир.бг (1мб грубо пресметнато на ден за сърфиране и 3-4мб за разговор от 30-40 мин) успява накак си да направи за отрицателно време 20-25 Мб трафик като 18 е изходящ????? и 100 Мб трафик някъде си водещ се безплатен. И в тоя момент влизам аз в мрежата - опитваме се да се чуем - не става - по мои изчисления моментна скорост под 1к. Проверявам как и е трафика за деня и чудо.

    Обаждам се от тук ( Германия ) на поддръжката и оттам след минута и половина и никакъв резултат(казал съм юзернейма) казвам че ще се обадя от друг телефон. Как да е оказва се че майка ми ме е изпреварила и получила обяснение, че виждаш ли поради причини от рода на : Ами ако имате ICQ трафика ви е такъв ( ICQ обаче не ползваме), ами тогава www.dir.bg ако не знаете да ви кажа е 2MB???!!!!!????!!! (Ок и така да е каква част от тоя сайт се зарежда от нета и каква от кеша след като се зарежда всеки ден?????!!!!) абе с една дума само глупости.

    Но резулататът е на лице. - Скоростта се връща на поносимо ниво незнайно как след обажданията.

    Свързваме се с майка ми с YahooMessenger.

    Обажда се тя наново и включва спикъра - и аз слушам и се мая. По мои наблюдения в този ден дори при изключено PC но не изключен модем е имало отчетен трафик. Обяснението което получавам - ами базата данни се ъпдейтва със закъснение. Ок казвам аз тогава как по дяволите стигам да невероятните 150 Мб трафик за днес?

    Ами сигурно някой ви е хакнал с някой Троянски кон и от там. Аха - значи ясно откъде идват тия 18 Мб трафик изходящ трафик. Ами откъде по дяволите идват тия вече над 100 Мб от т.нар. безплатен трафик?

    Ами пак оттам. Е добре де тоя Хакер или е много кух или изобщо няма такъв. За какъв дявол му е да рови през мойто ПЦ в безплатния нет?

    Както и да е с триста зора чекнаме ПЦто за вируси - няма никой. Инсталирахме FireWall - също без ефект - тафика си течеше през това време (безплатния, че и не само той). Та единственото разумно обяснение (доколкото е възможно технически) което ми идва - всеки месец има такива балъци да ги наречем които се включват късно и ги пускат на т.н. неограничен и на разни свои хора на ограничен например трафика им се прикачва на горепосочените.

    Да ме поправи някой ако греша или има идея какво е станало.

    Не ми се мисли какво ще става ако тая история се повтори след първи когато се минава на 150 Мб за 10 лв. + 0.15лв за всеки Мб отгоре.

    PP. Откак модема е изключен - трафик няма.




  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    249
    #2

    Cablebg!!!???!!!

    Spored men napulno vuzmogno da e viarno tova s "hakera", no suvsem ne e nugno da ima troianski kon. Prosto kagi na maika ti da si izklu4i "File and print sharing".

  4. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2002
    Мнения
    3,368
    #3

    Cablebg!!!???!!!

    Най-лесно пуснете една програма за следене на трафика: DUMETER и ще видите колко е трафикa.

    Винаги съм смятал че това да си "на трафик" е голяма тъпня, особенно при тези хубави тарифи, винаги поради някаква причина вирус/adware/приятелка/бъгав мрежов адаптер/.. можеш да се набуташ с 100-200$... (кабел-бг нямат сметка да играят такива евтини трикове).

    // Dir.bg Test / Netscape / кеширан фрон на дир.бг

    10 произволни клика : DL: 330К/UL: 75K

    // Само за информация за предишния месец имам 200Мб трафик само от SETCOM.BG... а майка ти май седи в дир-а повече [] това в рамките на шегата

  5. Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    460
    #4

    Cablebg!!!???!!!

    След редица обаждания до фирмата им днес нелегалиният трафик не се е появавял.

    Майтапа на страна обаче 4 дена имаме не повече от 5-6 мб на ден и то при ползване което с нищо не се е различавало от вчерашното. И вчера тая дивотия. Инсталирахме днес сутринта DUMeter i всичко си е ок засега. А относно това да си на трафик - тъпо е но след като тоя интернет се ползва за дреболии които едва ли ще надхвърлят 5мб на ден... просто няма смисъл.

    ICQ не се ползва.

    Файл шеринга поне при Вин 98 не си спомням да се инсталира автоматично а аз не съм го инсталирал. Но за всеки случай ще се направи проверка .

    Пича от поддръжката каза, че не е никак изключена вероятността някой от техните вътрешни хора да се е "вързал" на нашия акаунт.



    Изводите оставям на вас.


  6. Member
    Тук е от
    Jan 2003
    Мнения
    374
    #5

    Cablebg!!!???!!!

    da - izvodite sa qsni...

    az syshto imah prejivqwaniq s "pichovete" ot cable.bg sawsem skoro.



    dokato imam izbor, ne bih se wkluchil pri tqh... mnogo chetoh po forumite za razni smesni razkazi na useri sas supporta na kabelnite operatori.



    Naj-nakraq imah wazmojnostta da se ubedq sam za kakwo stava wapros - ne e istina prosto kakwi prostotii stavat



    tezi hora imat li si predstava kakwo naistina se kazwa support???

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. За всички към CableBG- bubu.to вече е онлайн!
    От afterburner във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 4
    Последно: 08-06-03, 13:04
  2. bubu.to и CableBG.NET
    От naughty hacker във форум Мрежи
    Отговори: 1
    Последно: 03-06-03, 16:08
  3. Daite nekvi trikove za CableBG.NET...
    От naughty hacker във форум Общ - софтуер
    Отговори: 3
    Последно: 17-04-03, 11:27
  4. Novi Ceni ot Cablebg.net
    От Vency във форум Мрежи
    Отговори: 5
    Последно: 24-07-02, 14:54

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе