[!]
Такааа.
Днес (вече вчера) се убедих че нещо с тая фирма не е като хората.
Включиха ни след една седмица чакане - супер късмет отчитайки нечии други неволи.
Понеже се включваме на 64 kbps и 150Мб трафик - но на 26-ти, ни слагат на неограничен трафик до края на месеца (положението с това дали е гарантиран или не никой не го споменава т.е за 5 дни - 10лв.)
Дотук добре.
Трафика - до онзи ден (29 ти) е ок. Всичко си е както си е.
Днес (вече вчера) 30-ти. Изведнъж стават чудеса според справката на сайта на КабелБГ.
Майка ми която ползва интернета основно да се чува с мен и да чете 30-40 мин вестник и да разглежда дир.бг (1мб грубо пресметнато на ден за сърфиране и 3-4мб за разговор от 30-40 мин) успява накак си да направи за отрицателно време 20-25 Мб трафик като 18 е изходящ????? и 100 Мб трафик някъде си водещ се безплатен. И в тоя момент влизам аз в мрежата - опитваме се да се чуем - не става - по мои изчисления моментна скорост под 1к. Проверявам как и е трафика за деня и чудо.
Обаждам се от тук ( Германия ) на поддръжката и оттам след минута и половина и никакъв резултат(казал съм юзернейма) казвам че ще се обадя от друг телефон. Как да е оказва се че майка ми ме е изпреварила и получила обяснение, че виждаш ли поради причини от рода на : Ами ако имате ICQ трафика ви е такъв ( ICQ обаче не ползваме), ами тогава www.dir.bg ако не знаете да ви кажа е 2MB???!!!!!????!!! (Ок и така да е каква част от тоя сайт се зарежда от нета и каква от кеша след като се зарежда всеки ден?????!!!!) абе с една дума само глупости.
Но резулататът е на лице. - Скоростта се връща на поносимо ниво незнайно как след обажданията.
Свързваме се с майка ми с YahooMessenger.
Обажда се тя наново и включва спикъра - и аз слушам и се мая. По мои наблюдения в този ден дори при изключено PC но не изключен модем е имало отчетен трафик. Обяснението което получавам - ами базата данни се ъпдейтва със закъснение. Ок казвам аз тогава как по дяволите стигам да невероятните 150 Мб трафик за днес?
Ами сигурно някой ви е хакнал с някой Троянски кон и от там. Аха - значи ясно откъде идват тия 18 Мб трафик изходящ трафик. Ами откъде по дяволите идват тия вече над 100 Мб от т.нар. безплатен трафик?
Ами пак оттам. Е добре де тоя Хакер или е много кух или изобщо няма такъв. За какъв дявол му е да рови през мойто ПЦ в безплатния нет?
Както и да е с триста зора чекнаме ПЦто за вируси - няма никой. Инсталирахме FireWall - също без ефект - тафика си течеше през това време (безплатния, че и не само той). Та единственото разумно обяснение (доколкото е възможно технически) което ми идва - всеки месец има такива балъци да ги наречем които се включват късно и ги пускат на т.н. неограничен и на разни свои хора на ограничен например трафика им се прикачва на горепосочените.
Да ме поправи някой ако греша или има идея какво е станало.
Не ми се мисли какво ще става ако тая история се повтори след първи когато се минава на 150 Мб за 10 лв. + 0.15лв за всеки Мб отгоре.
PP. Откак модема е изключен - трафик няма.