Проблем с мрежа защитена с парола win7-XP
Проблема е следният направил съм мрежа между 2 комп xp-7 за споделяне на интернет и папки с пароли и еднакви акаунди през 2 лан карти,които са на машината със 7,която е конфигурирана за споделяне с парола и с други комп.няма проблеми.
Отначало връзката си работеше добре,но сега не ме пуска да вляза от 7 към XP,като въведа паролата ми дава,че се едно е грешна и я маркира сменях пароли правих еднакви акаунди и какво ли не,но не ме пуска.Иначе пинг си има,но гледам,че стана TTL=32,а преди беше TTL=128.
Пробвах от виртуална машина и няма проблем обаче само между XP-XP,a между 7-и въпросното XP е същото
От преди пак го имаше същия проблем и се оправи със system restore на 7-мицата,но сега неще.Иначе се виждат в еднаквата мрежа и,като направя просто споделяне може да се влиза в XP-то,но аз искам да влизам в цялата директория.От xp към 7 няма проблем.
Re:Проблем с мрежа защитена с парола win7-XP
Обикновено има проблем с влизането от XP към W7, но ти казваш, че имаш обратния проблем от W7 към XP.
Провери мрежовите протоколи на лан картата на ХР. Освен TCP/IP сложи и още един протокол за съвместимост, има поне 2 които не изискват настройки и осигуряват съвместимост. Въпреки, че става въпрос по-скоро за фина настройка, но и с добавяне на протокол ще стане и без настройки.
Пробвай да преинсталиран драйвера на XP
Ако Windows 7 е запомнил имена и пароли от предишни влизания към XP-то можеш да ги премахнеш и да пробваш отново.
За изтриването или редактирането влез в Control panel -> Credential Manager
Според мен е добре да изтриеш всички кеширани пароли, да рестартираш и двата компютъра за да не остане случайно някоя активна сесия между тях и след това да пробваш логина от седмицата към xp-то.
1 Прикачен файл(ове)
За това хранилище на пароли ли става дума.Как се изтриват?
Да, но при теб няма съхранени. Може да пробваш да добавиш.
Иначе изглежда така:
[img width=766 height=600]http://img806.imageshack.us/img806/8435/crmhl.jpg[/img]
Пробвах като създадох парола,но не става.
Мисля да преинсталирам XP-то,но не знам да не се окаже проблема само в 7-мицата?
Имаш ли някаква антивирусна/файъруол на машината с ХР? Ако да, виж й настройките да позволяват файл шеринг.
На XP-то съм с вградената защитна стена и с AVAST,но пробвах да ги спра тотално и 2-те,също спрях антивируса и стената на 7-мицата но пак не става.Явно е някакъв бъг,но не мога да определя в коя ОС от 2-те е,защото преди се беше получил същият проблем и се оправи със systen restore на 7-мицата,но сега неще.
Казах ти за протоколите, ама нещо не рзбираш идеята, ако е нужно да ти го напиша стъпка по стъпка.
Трябва да добавиш само един протокол нищо повече за 10 секунди работа.
2 Прикачен файл(ове)
Добавих 2-та протокола на XP-то,но пак не ме пуска в нито един акаунд от 3-те,който съм направил на XP-то
Излиза ми,че все едно е грешна парола.
Така както е на картинката с паролата:
Там е посочено, че акаунта е
"M-PC\administrator" и съответната парола ...
Кой от двата компютъра се казва M-PC ?
Този с XP или този с Win7 ?
Ако е този с Win7, то избери "Използване на друг акаунт" и за име на акаунта ползвай
"(Име на XP)\administrator"
където (Име на XP) е името на XP-компютъра
А артефактите NWLink NETBIOS и NWLink IPX/SPX по-добре да ги разкараш - не са те причината за проблема.
1 Прикачен файл(ове)
Да този с win7 e m-pc пробвах с (Име на XP)\administrator,но не ми приема паролата,която я сменях няколко пъти,но без успех.Пробвах достъп до XP-то,когато се бях логнал,като администратор и също с този акаунт,които е с еднакво име и парола за 2-та комп.но пак не става?
Ех, при това положение, със сигурност, това с акаунта m-pc\administrator няма да стане.
Защо обаче не става с adi\administrator ?!
Ми те не са много нещата които може да спират:
1. Има едно policy (На XP-компютъра), което по default пречи:
Control Panel/Administratirve Tools/Local Security Policy
Local Policies/Security Options/ Network and sharing model ---> трябва да е "classic" в случая.
2. Защитна стена - вградената по дифолт спира. Трябва или да се изключи, или да се добави Exception за File And Print Sharing. Добавянето е много лесно - слагане на чавка в списъка с изключенията.
3. Допълнителна защитна стена - доста антивирусни програми са прекалено умни и имат самостоятелна защитна стена - евентуално да се провери и пренастрои
4. Мрежови настройки - следните три неща са достатъчни:
- (и на двата)TCP/IP протокол - версия 4 е пре-пре-достатъчна
- (Поне на XP) File And Print Sharing
- (Поне на Win7) Client for Microsoft Networks
5. Сбъркани акаунти и пароли
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1331557140[/time]_________________________________________________
Цитат:
Първоначално публикувано от krasilz
... този акаунт,които е с еднакво име и парола за 2-та комп.но пак не става?
Това са два отделни акаунта:
M-PC\administrator
Adi\administrator
Това че имат една и съща парола не ги прави "един" акаунт.
На комютъра Admi, не можеш да работиш с акаунти от други компютри. И затова, когато искаш да достъпваш ресурс на компютъра Adi, то трябва да посочиш валиден акаунт от компютъра Adi - в случая такъв е "adi\administrator"... не го обясних много добре, сори.
1.Network and sharing model си беше на"classic".
2. Защитна стена я изключих иначе е отметнато Exception за File And Print Sharing
3.Антивируса също.
4. Мрежови настройки са така.
5. Сбъркани акаунти и пароли-правих нови акаунти и пароли.
От виртуална машина с XP си влизам във всички акаунти с пароли във въпросния комп.
Но от виртуалната с win7 се получава същият проблем,което ме кара да мисля,че проблема е в win7
Аз не обясних явно за еднаквите акаунти:
Значи имах предвид,че този акаунт,с който използвам win7(не администратор) е защитен с парола и е с админ права съм направил такъв на XP-то със същото име и същата парола,но XP-то не се логва с него и в такъв случай трябва да ме пуска автоматично без да въвеждам парола,но това става само XP-7 а обратно ми иска парола и не я приема.