Какво ще кажете за китайските WiFi приемници?
Някой ползва ли от повече време такава и как се държи,лови ли мрежи надалеч,връзката стабилна ли е,прекъсва ли и такива неща.Някой ако има погледа върху такива у-ва да сподели,ще съм благодарен.
Попринцип ги дават много по мощни от маркови такива примерно от сорта на 2000-6000 миливата,със 36 дицибелови антени,докато марковите са до 1200 миливата или поне аз дотолкова съм виждал,а за разликата в цените да не говорим...
Попринцим съм хвърлил око на тази http://www.donsoft-bg.com/product.php?id_product=2117 и тази http://niskiceni.com/wifi-adapter-za...00n-p-229.html
Какво ще кажете вие ? :Drinks:
Re:Какво ще кажете за китайските WiFi приемници?
Здравей,
аз доста порових в нета и доста прочетох по този въпрос. Накрая си купих тази http://www.donsoft-bg.com/product.php?id_product=2403 и да ти кажа съм много доволен. С лаптопа ловех около 5-6 мрежи, а като включих тази антена се появиха над 30 нови мрежи. Устройството го ползвам от 2 месеца и си заслужава парите!!! Момчета от съпорта на магазина са много точни!!! Успух при избора!!!
В крайна сметка си купих това http://www.donsoft-bg.com/product.php?id_product=2117 - Diamond 980000N и засега съм доволен от гледна точка на това че лови много мрежи,но силата му е насочването,на където е насочен на там хваща най-силен сигнал,тези рутери които се падат от задната страна на антената ги лови със двете странични антени които предполагам са по-слаби.Иначи ако знаеш къде горе долу е рутера от който ловиш и да го насичиш го хваща мнго по силно от колкото обикновенна такава антена /една/.
Колега "gatgamel73" доколкото виждам твойта е 2000миливата което не е малко,но антената ти е 48 децибела,а мойта е 38 децибела но е 3800 миливата,предполагам твойта лови по отдалеч но неможе да достигне максималната скорост на рутера примерно или обратно.
Толкова ли няма някой запознат да обясни малко за тези вифи антени.
Аз пък търся устройства за нет връзка около 1 км /1000м/. Има директна видимост, като изключим няколко дървета /иглолистни и широколистни/, които са основния проблем, а и няма възможност за да се опъва жица.
Моля за предложения и съвети.
Същото, но за около 300-400м!?!
А и тези с по-голям обхват ме интересуват за по-близка дистанция 100-150 метра.
За 1 км както и за по малко няма да имаш грижи със тези устройства които съм посочил със пряка видимост без стени,а колкото до дърветата - това едвали пречи изобщо.Стените пречат много защото са дебели плътни и има арматура която разсейва сигнала.Ако искаш марково ти препоръчвам TP-link WN722N което също е със антена и е малко колкото флашка и предполагам до 1000 метра ще лови.
:)) егати китайските ебавки :)) по малко от рутер а 48dBi, мани другото ами и 3800mW :yikes
Едно време като се занимавах да правя линкове ползвах едни антени почти колкото сателитите на булсат, и усилването им беше около 19dBi... А тази сапунерка от къде ги извади тези 48...
Светът се развива.А ти знаеш ли колко голям е бил първият компютър???
Цитат:
Първоначално публикувано от glowndark
:)) егати китайските ебавки :)) по малко от рутер а 48dBi, мани другото ами и 3800mW :yikes
Едно време като се занимавах да правя линкове ползвах едни антени почти колкото сателитите на булсат, и усилването им беше около 19dBi... А тази сапунерка от къде ги извади тези 48...
:Drinks:
Тук в спецификациите според мен има много странна комбинация от нагли лъжи и объркани понятия, което пък е нормално за спецификация на много от китайските чудеса на електрониката. Е, може и аз да не пропускам нещо, но ще се радвам някой да ме поправи.
По принцип Wi-Fi устройство с излъчване 500mW (27dBm) се води мощно. Тези чудеса ги дават ~4W (36dBm) - доста повече от мощни, но може и да е така, за това мога да повярвам, че е толкова. По този въпрос може да замижим с едното око и да минем нататък.
Виж, антенката е нещо друго - 38dBi. Това вече не го вярвам. Не, че съм голям спец по антените, ама... Влезте в който и да е сайт на търговец или производител и потърсете подобно чудо на техническата мисъл. Стандартните "пишки" на рутерите са 6-8 dBi, тези на USB или PCI адаптерите - 5-6dBi. Антените за outdoor ползване стандартно са от порядъка на 14-28dBi. Ето примерно една добра антена, излезе ми като първи линк в google: антена 32dBi. Обърнете внимание на физическите величини - диаметър 1.8 метра, тегло 15кг. Ама тия чудеса 38-48dBi са много нива нагоре.
Отделно стои въпросът за регулаторните органи, по спецификации излиза, че имаме устройство 36dBm + антена 38dBi, което прави EIRP 74dBm (над 16kW) при позволени EIRP 36dBm (4W), т.е. излъчването на тази джаджа (комбинацията устройство 4W и антена) е над 4000 (словом: четири хиляди) пъти над допустимия стандарт, но тук това едва ли някого го интересува.
И последно, относно мощността на устройството - това, че едно устройство е мощно, съвсем не означава, че то има и голяма чувствителност, а за нормална Wi-Fi връзка са необходими и двете. Споменавам го, защото в случая поне не видях да пише нищо.
P.S. Това, дето го написах за мощността, да не ви стряска, да не тръгнете сега да ходите с каски в стаята. :) Не е толкова страшно, това не е мощност във всички посоки.
P.P.S. @V_Simeonov: Аз бих ти препоръчал това: iSpot R2411R/14. Ако става въпрос за зашумена градска среда ще е по-добре да вземеш варианта на 5ГХц - iSpot R5411/18, който обаче е по-скъп. За 100-тина метра може да стане и някой от стандартните домашни рутери за по 35-40лв, зависи от конкретното място, най-добре пробвай с нещо евтино, ако не става - все ще намериш на кого да го [про]дадеш. По отношение на "съветите" от Gencho_izgrev - след запетайката нищо не е така, до нея - не знам и затова не мога да изразя мнение. Дърветата пречат, но може и да стане връзката през тях, зависи колко са на брой, колко са големи и колко разлистени :). Стените също пречат, но понякога са по-добър вариант от прозорците, защото зависи от какво стъкло са, някои стъкла са по-екраниращи от стандартна стена, дори от панелка. По отношение на това кое е марково - много относителна работа, в сравнение с устройствата от линковете по-горе TP-link WN722N може да се каже, че е доста марково. Но за връзка на 1000 метра с него - абсурд, въобще не си прави труда и да пробваш, безсмислено е.
Ами бих казъл че почти нищо не разбирам от мрежи рутери и приемници и затова съм заложил на проба-грешка,затова и мога да ти кажа че това у-во което си взех сега хваща много повече рутери от колкото стандартна антена за PCI слот - 5 децибела.На всяка 45 градусова промяна ако мога така да се изразя хваща по около 15-25 РАЗЛИЧНИ мрежи със сила на сигнала около 30-90% ,но като цяло повечето са със сила над 70% ,така че аз се позовавам на ФАКТИТЕ и както вече казах неразбирам технически това което се опитваш да обясниш.Рутерите които са отключени и се свържа имам нет - не е като домашния на кабел но пак става за сърфиране.
ПС: Искаш да кажеш че едно дърво пречи по малко от бетонна стена със арматура?
За това не споря, вероятно са по-читави от един стандартен PCI или USB адаптер, но спецификациите според мен са абсурдни.
Относно въпроса за дървото и бетонната стена - сигурен ли си, че точно това искаш да ме питаш? Както и да е, не правя сравнение между бетонна стена и дървета, коментирам ги поотделно, сравнението ми е между стена и прозорец, т.е. понякога е по-добре сигнала да минава през стената, отколкото през прозореца.
Прекарвам сигнал през 3-4 бетонни стени и става за ползване. Гарантирам ти, че няма да можеш да прекараш насочен сигнал през дърво :))
Е тва сега сериозно ли беше или да го обърнем на "Спам тема" ???