Netgear WNR2000 V2 ddwrt или stock
Здравейте
Имам рутер Netgear WNR2000 V2
чудя се дали да му сложа ддврт. Преди годни на два други рутера ползвах ддврт и не ми хареса как работи.
Нестабилно, пренасочването също не беше пипнато и т.н.
Накратко въпроса ми е има ли смисъл да се слага ддврт - усещам някакъв лаг в рутера.
Отделно на повече от 54 мегабита рядко се връзва устройство - пуснал съм го на 300мегабита впа/впа2пск все тая.
Знам, че има iptables, ссх и други полезни, но повече ме интересува как ще работи като перформънс, стабилно, лампите ще му светят ли и т.н. В случай, че искам да върна оригиналния софтуер има ли възможност ?
плюсове / минуси на ддврт ?
Пускам темата, защото смятам, че рутера е често използван.
Поздрави
Re:Netgear WNR2000 V2 ddwrt или stock
Съвета ми е да почетш из нетя feed back на потребители които са сложили ддврт ...те ще ти дадат по-добър отговор. Лично аз до сега на колко и устройства да съм го слагал, все сън намирал някой бъг който ме дразни и съм се връщал на сток фирмуера. red boot повечето съвременни рутери имат...така, че не вярвам да е проблем връщането на сток фирумер.
Аз ползвам Netgear 3500 и както всеки рутер, който съм притежавал е на dd-wrt. Досега не съм имал никакви проблеми, включително и пренасочването, а специално него го ползвам постоянно - имам 10-15 пренасочени порта.
В офиса също съм с dd-wrt и рутер на ASUS и двата виждат бая натоварване, а рестарт не съм правил никога умишлено.
Ако софтуера няма някакви проблеми специално с твоя модел рутер го слагай смело.
даже беше ударил към 140 дена ъптайм, но чез прецака нещата :-))
нещо с каналите не мога да се разбера, постоянно някой взима моя, сега съм на 4
просто се чудех като уайфи дали е по-добре, в смисъл ще мога ли да се връзвам на 150 поне примерно или на 300
или не зависи от фирмуера