-
?VPN?
[:-banghead] Pravq se i az na administrator v edna virmi4ka... No se sbluskah s edna zada4ka:
6te si pravim VPN - no mi trqbva pove4ko informaciq - ustrojsva, na4ini na vruzvane, prez naeti linii ili Internet prostranstvoto...
Izob6to mnogo ne6ta !
Kude moga da polu4a po-ob6irna informaciq!!!
!!HEEEEELP!!
-
?VPN?
Horata ot tva izkarvat pari
<font color="red">Ако можеш да помогнеш - помогни...
Ако не - коментара ти не е на място...
КрИс
</font id="red">
-
?VPN?
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Originally posted by Sunwind
Horata ot tva izkarvat pari - ...
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
От форума не се правят пари. Или казваш, или - не.
-
?VPN?
Ето един документ който описва VPN технологиите.
http://www.cisco.com/global/EMEA/net..._Paul_King.zip
Не е съвсем за начинаещи но дава общ поглед върху VPN.
Иначе най-простия VPN за който се сещам се прави с PPTP клиента на windows 2к, XP. Може и 9.х версиите да имат такъв, не знам. Имаше някъде един user's manual как да си направим VPN с подръчни материали (1 х Linux + n x Windows клиенти) но трябва да го потърся че bookmark -a ми е остарял.
-
?VPN?
само информативно
9х има такъв само че не се качва по подразбиране, при 95 трябва да се качи ъпдейта за dial-up networking - msdun12.exe От там нататък следват различни варианти, зависи каква е целта на упражнението.
-
?VPN?
За съжаление не можах да намеря описанието, но ще драсна два три реда.
Как се прави прост VPN от две windows машини вързани към интернет е
описано в една статия на майкрософт.
http://support.microsoft.com/?kbid=257333
Пример:
локална мрежа---VPN Server--------Internet-------VPN клиент
192.168.1.0/24 |<----------PPTP--------------->|192.168.1.х (VPN адрес)
В този случай клиента трябва да знае официалния (интернет) адрес на VPN сървъра.
Ако той не е постоянен (dial-up) може да се позва услугата DynDNS (www.dyndns.org)
Когато сървъра е on-line той винаги ще е достъпен под регистрираното DNS име, например
myvpnserver.dyndns.org, независимо че адреса всеки път е различен.
След като PPTP връзката между VPNклиента и VPN сървъра е установена, клиента получава адрес
от локалната мрежа зад сървъра, т.е. работи виртуално в локалната мрежа 192.168.1.0/24
За да може това да работи за повече от един клиент, VPN сървъра трябва да е Win2k Server (или .NET)
Win2k Profesional позволява само едna PPTP session.
Като VPN Сървър може да се ползва и Linux. Предимствата са много, но е по трудно за реализация.
Повече по въпроса с Linux тук:
http://www.poptop.org/
Друg сценарий :
локална мрежа 1----VPN Gatewy---Internet-----VPN Gateway---локална мрежа 2
192.168.1.0/24 |<----PPTP, IPSec,L2TP---->| 192.168.2.0/24
Най-евтино излиза с Linux. Нямам понятие дали това може да се реализира с Windows като Gateway.
-
?VPN?
Mania: ima edna kniga za VPN mislq che beshe izdadena ot softpress no ne sym sigyren. Tam vsichko e opisano. Ako imash 15-20 lv. mojesh da si q vzemesh.
-
?VPN?
Povecheto seriozni I-net dostavchici predlagat takava usluga. Neshtata ne sa nito lesni, nito prosti. Probvaj pri niakoj dostavchik. Primerno - <font color="brown"> Digital Systems</font id="brown">. Kazvam primerno, zashtoto te <font color="purple">syvsem ne sa naj-dobrite v tazi oblast</font id="purple">. Potyrsi i drugi. Mejdu drugoto ima i dostatychno literatura po tozi vypros.[:-hspin]
-
?VPN?
Ei go ... toia reklamira Digital Systems , obache men me moderirat kato iskam pari za uslugata:)
Aide sys zdrave
-
?VPN?
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">
Neshtata ne sa nito lesni, nito prosti. Probvaj pri niakoj dostavchik. Primerno - Digital Systems.
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
Е чак пък толкова трудни не са. Е по лесно е да си платиш и някой друг да цъкне два пъти с мишката вместо тебе, ама тогава сам си си виновен. Имаше една поговорка за зелника, че не е луд тоя дето го яде ами оня дето му го дава, ама нейсе.
-
?VPN?
Po-dobre niakoia firma da go napravi, zashtoto:
- shte mojesh da obvinish tiah, ako nehsto se skape
- shte mojesh da se napravish na "velik" i da go popravish [^]
- shte nauchish neshto poveche ot niakoj, kojto e chel poveche (i tova my e rabotata)
- da izrejdam li oshte ...? maj i samo gornite dve prichini sa dostatychni ....
---------------
Chovek triabva da vyrshi neshtata zabavliavajki se ... [:D]