Kak da su napravia proxi server
znaci kakva e postanovkata.Bachkam v edin ofis i sum reshil da si zaburzam i-neta.Reshih da si sloga proxy server za da mi keshira web stranicite.Za sugalenie niamam dostup da servera koito ni dava i-neta, ta az stoia na edin ot potrebitelskite pc.Instalirah si winroute i ot tam startirah proxy servera,no nestava.Az prepolagam che toi neznae ili po tochno niama takava opcia za da mu se okage otkude si vzima i-neta.S drugi dumi winroute iska da se instalira na pc s dva interfeisa edin za i-net i edin za lan mregata, a az imam samo edin interfeis.Da znete niakoia druga programa koito moge da mi pomogne?
Знам една дето работи: squid
hahaa klamer i az znam edin deto ba4ka :)) ISA :))) ne go bazikai 4oweka :)) vij ima edno proxy 602 pro Lan Suite 2002 to e free do 5 usera ... i ne iska 2 interface :) a i raboti snosno gore dolu .. no imai preedvid 4e moje i da ti zabavi skorosta na interneta
momcheta znam che mnogo obichate linux i vednaga she mi predlojiye takiva programki.Dokolkoto znam mai oshe za windows niama SQUID.
SQUID, SQUID кой може да настрои squid?.. всички си траят
Слагай една ISA, free е за 6 месеца.. и няма нужда от настройка...
От къде да го взема тва ИСА ?
http://microsoft.data.bg - Internet Security and Acceleration server
No edva li she raboti kakvoto i da e ako ne slojish po rabotnite ztancii za default gw ili nastroiki v browserite proxy server vyprosnata mashina.:)
ne stava. ISA e za win2000 a az razpolagam s winmeeeeeeeee
Ima sto hilqdi proxita... ei tva e iako: http://www.proxyplus.cz
Ama kvoto i proxy da slojish trqbva da slojish browserite na workstationite da polzvat tvoiata mashina za proxy. A ti kazvash che nqmash dostyp do rutera. T.e. trqbva rychna namesa po browserite.
kak da niama squid za windows ima samo 4e e za 2k i ne e mn stabilen mai http://free.data.bg/mfc/squid-2.3.ST...T-08242000.zip
Аз съм пробвал winroute на win98 само с една лан карта и работеше. Целта пак беше същата, да се използва прокси сървъра.
To sunwind:
What is transparent proxy ?
:))
Abe smotan ti she me izpitvash li be:)?!?!?
Transparent znachi prozrachen , vij v rechnika. Transparent proxy e tva proxy , koeto mojesh i da ne nastroivash po browserite. Napr. kato si slojish na gate-a REDIRECT na vsichki izh paketi kym port 80 kym nqkakvo proxy.Obache v sluchaia ako beshe prochel malko po-vnimatelno shteshe da vidish che choveka nqma kak da si nastroi rutera da mu redirectva web trafika kym proxy.
A ti kato uspeesh da mushnesh edin squid v edin LAN i da go napravish transparent bez da pipash default gate-a na mashinite she ti se poklonq.
Pisna mi ot Lameri ebati
To sunwind:
О най-велики и мъдрейший :)))
един нещастен ламер, е сразен от твоята мъдрост и доброта(особенно от любезното ти снизхождение към по-незнаещите :)) )
Смирено си признавам грозното невежество по отношение на това че даже не разбирам възвишения смисъл на мъдрите слова "da mushnesh edin squid v edin LAN".
Боже прости ми, аз не знам какво говоря.