безжично свърване на принтер и лаптоп. Как?
Здравейте,
Искам да избегна окабеляване между този лаптоп и този принтер. Моля за съвет - възможно ли е и с какво устройство?
В помещението няма да има постоянно др. потребители, но може да се появяват от време на време и трябва да може да ползват принтера. Интернета ще идва от Виваком, с рутер (какъв - не знам, още не е инсталиран:rolleyes:)
Благодаря предварително за всяко мнение.
Отговор: безжично свърване на принтер и лаптоп. Как?
трябва ти рутер с USB порт и принт сървър
задължително се информирай дали принт сървърът на рутера работи под операционната система, която ти е на лаптопа
Достатъчно ще е да включиш с LAN кабел МФУ-то (N e означение за наличен мрежов порт) и рутера, ако може да са едно до друго. Лаптопите ще го виждат по безжичната мрежа.
Не знам в твоят случай.Аз съм с бежична връзка между лаптоп и принтер.Лаптопа е Сони вайо, а принтера HP 1102w. В моят случай е много лесно инсталирам принтера на лаптопа и избирам безжична връзка.Пускам wi-fi на самият лаптоп да е активен .Опциите за намиране на принтера са 3
1. - автоматично търси и намира сам, но му трябва повече време и 1-3 опита.
2.По IP адрес на принтера
3. по MAC адрес на принтера
По точки 2 и 3 задаването/въвеждането на адресите на принтера става ръчно.
Веднъж вече намерен/инсталирана безжичната връзка свързването за принтиране става в рамките на 3-15 секунди.
Сега си мисля да закупя и мултифункционално CANON също с бежична- ще го ползвам, но само като скенер.Имам сега също канон но няма безжична и ми омръзна с кабела всеки път да свързвам лаптопа(не че е нещо много работа, но не харесвам жиците, а и те ограничават свободата на движение.
Цитат:
Първоначално публикувано от
justify
Сега си мисля да закупя и мултифункционално CANON също с бежична- ще го ползвам, но само като скенер.Имам сега също канон но няма безжична и ми омръзна с кабела всеки път да свързвам лаптопа(не че е нещо много работа, но не харесвам жиците, а и те ограничават свободата на движение.
Няма да съжаляваш! Даже старият Канон, ако не прави супер печат, може и да го продадеш и да си ползваш изцяло новия:rolleyes: