Отговор: Помощ при избор на рутър
740 е по-простият, но по-безпроблемен
Само да вмъкна, че свалянето на някой филм през торент клиент ( който прави едновременно много връзки ), за рутерите си е предизвикателство. Всичко в един рутер е важно (стандарт на свързване a/g/n, честота на процесорa, рам памет).
Цитат:
Първоначално публикувано от
FearMe
740 е по-простият, но по-безпроблемен
Значи считате, че 740 е по-сигурният избор. Смятате ли, че ако за него се закачат 2 лаптопа има шанс да прегрява, дискънектва, защото четох мнения, че често прегрявал този модел при малко по-голямо натоварване и изхвърлял потребители. При мен проблема не е толкова в парите, колкото във времето, защото в случай на проблеми, няма да имам възможност да ходя до сервизи и да чакам да го оправят.
в последно време имам много проблеми със wr-740 / 741n
( разликата между двата е сменяемата антена )
но ако си ентусиаст , да сложиш OpenWRT firmware -аз съм доволен засега от него, но според мен TL-WR841ND е по-добрият.
Други евентуални модели, които ми попаднаха след публикуване на темата снощи са d-link dir 615 (моят dir-300 изглежда по същия начин външно, а не както изглеждат другите дир-300, единствената разлика с 615 е в надписа) и Linksys Е900, ако имате впечатления от тях, моля да го споделите :). Благодаря предварително!
Предложение - щом старият ти рутер е безпроблемен и знаеш, че работи добре, защо не го преместиш при приятелката си, а за себе си да потърсиш друг? Или искаш рутера да бъде подарък и трябва задължително да е нов?
740 доста грее, така е, но ако не е покрит отгоре, а отдолу върху мека настилка и/или съвсем без вентилация, не бих казал, че е по-капризен от други
казвам, че е по-добър от 841/2, защото от известно време имам 842 (разликата е наличието на USB), който се "задръства" и трябва да се рестартира на няколко дни. когато седи върху баса на колоните ми (Creative 7.1) причинява зверски смущения (паразитно тупкане/пулсиране) в центъра, което е заради wifi. не се повлия от избор на канал или регион, така че бях принуден да го отдалеча на 20-30см. не знам ако го флашна с WRT дали ще се оправи, не ми се занимава
от Е900 имам впечатления само от едно място, и те изобщо не са ласкави. много слаб wifi, не може да пробие 3 тухлени стени, независимо от избор на канал
и преди бях написал, че досега май най-доволен съм останал от стария си верен Edimax, който махнах, за да сложа настоящия 842.. на моменти се изкушавам да го върна в употреба заради непоклатимата му стабилност
Бях в къщи 2г. с D-Link Dir300. Отлични впечатления. После минах заради N на TL-WR1043ND . Върховият им модел. И с него изкарах към 2г. През лятото след една светкавица изгоря и допълнителната защитата на Лан кабела и WAN порта. Нямах време да търся нов такъв и взех TL-WR841ND. Смело мога да кажа, че се справя вече 6 месеца дори по-добре от върховия за фирмата модел. Вързани към него са - LAN - 1 РС, WLAN - 1 НТРС, 2 лаптопа, 1 таблет, 2 телефона, 1 Kindle четец. Нито едно забиване не съм имал и за двата модела, а с TL-WR841ND дори се подобри връзката в отдалечените стаи на къщата и ми се струва по-хладен от 1043-та. Аз лично съм много доволен от TL-WR841ND. За това купих още един и за квартирата на дъщерята, която замина в Пловдив студентка. И при нея няма никакви проблеми. Наскоро дори го имаше на промоция ("черен петък" в Емаг) към 25 лева. Сега там видях, че е 38.49лв.
Здравейте! Благодаря на всички за отговорите! Решено е, ще поръчам тези дни 841ND. След след като го инсталирам в края на месеца, ще споделя впечатления създавал ли е проблеми. Ако има такива, ще направя, както колегата Shienar предложи - ще й дам моя, а новия ще го взема при мен. Не се бях сещал за това :). Има ли според вас някакво значение откъде ще го поръчам? (Дано само не нарушавам правилата на форума) В emag ме изкушават с цена 39 лв., но не знам да не са някоя дефектна партида :D. Иначе в в пазарувай.ком препоръчват псплус.бг, като коректен магазин. Благодаря още един път и поздрави!