Някой да има идея, как да се определи на Windows с кои MAC адреси да има връзка?
По IP е ясно и става.
Преглед за печат
Някой да има идея, как да се определи на Windows с кои MAC адреси да има връзка?
По IP е ясно и става.
arp -s 192.168.0.2 00-00-00-00-00-00
veche nqama vruzka s ip addres 192.168.0.2 stiga MAC addresa da ne mu e samo nuli ako e nuli mojesh vinagi da slojish ffffffff
Аз съм пробвал да го сменям с нули моя, и ми се струва, че това е невалиден адрес, не може да е с нули. Все едно IP адрес 0.0.0.0, иначе фффффффффф беше броадкаст?
Едит: имам предвид, че не може нежелания хост да си сложи нули, да не ме разберете погрешно. Аз също ползвам "deny" с нули под линукс. С Windows работата е по-дебела. Там може се форсва ОС-а да презапише мак-а с динамичен, това е бъг. Освен това има разлика между статичен адрес под линукс (-s) и под Windows.
alexandro, прочети най-сетне нещата на еттеркап.сф.нет , за да ме разбереш ;-)
Vie ludi li ste be?
Vidiahte li kakvo pitam?!?!?!
Pitam kak da nakaram Windows da kontaktuva samo s !!!opredeleni!!! MAC adresi?!?!?!?
Ne mojesh tova e layer 2 nivo na comunicacia vsichko v tvoqa sgment ot mrejata se vijda pri arp request... Edinstvenno kogato ukajesh che dadeno ip e s statichen mac koito ne otgovarq na istinskia togava nqama komunikaciqa ... ili kogato slojish filtri na interfaca...
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">
Аз съм пробвал да го сменям с нули моя, и ми се струва, че това е невалиден адрес, не може да е с нули. Все едно IP адрес 0.0.0.0, иначе фффффффффф беше броадкаст?
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Za edno izrechenie kaza 3 gluposti:
1. Lichno na men mi e popadala lan karta s fabrichen MAC 00-00-00-00-00-00 i kartata raboti..
2. MAC addres pravilata nqamat nishto obshto s IP address pravilata..
3. fffff ne e broadcast broadcasta se opredelqa ot maskata koqato slagash za dadena mreja primer 192.168.0.0/24 broadcast 192.168.0.255
I ako obichash ne me prashtai da cheta glupastite deto gi e pisal nqakoi maloumnik kato tebe.. Mojesh da zadurjish skupocennata informacia za sebesi ili da qa spodelqash na volqa v IRC kudeto moje i da namerish lameri koito da ti povqarvat...
Mai she si kupuvam upravliaem swi4....
Znachi problema ne e che se vijda po arp...
Problema e, che triabva software koito da filtrira MAC adresite.
----
(otgovariam namesto R pantera)
Oshte....adres 00-00-00-00-00 na lan karta e nevaliden i niama vrazka s nego po nikakav nachi, moje i da si vidial taka karta, ama tia e bila defektna :)
Predpolagam che znaesh che vsiaka grupa cifri oznachava neshto...
В моя пост имаше доза джентълменски подход. Твоя специално ми е под нивото. Специално не си разбрал какво съм казал, но няма да те оборвам, защото си прекалено заядлив.
E shtom znaesh az nqama da ti protivorecha [:D] se pak kakvo razbiram nali nqamam doktorska stepen shtom kazvash che ne moje znachi e taka az sigurno sum sburkal i za tova se izvinqavam publichno na teb i rozovata pantera :
Molqa da izvinite nekompetentnostta mi !!!![:)][;)]
Ако откриете софтуер, който филтрира (разрешава/забранява) достъпа по МАС адреси, бих желал да го науча и аз, защото ми е нужен, а не се сещам за такъв.
Mi nai-lesno e ako samia software ti go poddyrja. Naprimer CCProxy e samo proxy plus extri (socket proxy naprimer) i ima filtering po MAC adres. Kvo prechi tva da se implementira v Winroute i podobni.. a moje i da go ima, ne sym rovil.
Inache za generalen nachin ot windows, moje i da ima, no ne znam kak.
Alexandro: може да ги чаткаш нещата ама хайде моля те пиши на кирилица защото пишеш интересни неща и направо се измъчвам докато ги прочета!
Мда, ползването на това прокси е интересен вариант, обаче изобщо не ме блазни идеята да минава целия трафик през прокси.
Ще се натовари доста рутиращото PC.
Май ще е по-добре да си мълча тук има много хора знаещи и можещи хора и те пишат и на кирилица така че няма да имаш проблеми с четенето...
Май стана доста заядлива темата. Едва ли Доктора е имал предвид подобно развитие, като я е пускал. Защо не си прочетете пак правилата - казват, че помагало.
В интерес на истина се опитвам с трици маймуни да ловя, ама за пореден път няма да стане.
Ще трябва управляем суич...