Отговор: TP-Link TL-WR1043ND
Цитат:
Първоначално публикувано от
wils0n
Здравейте,
Имам въпросният рутер, като го ползвах безпроблемно в провинцията докато изведнъж престана да работи. Интернет техниците казаха, че проблема е в изгорял WAN порт. Занесох рутера на сервиз и ми казаха, че няма проблем с рутера и си работи нормално. Тествах го няколко дни в София работеше си нормално. Като го занесох обратно в провинцията рутера не работеше. Забелязах, че ми дава, че интернет кабела е изваден от WAN порта. Пробвах с друг рутер, но нямам проблем с него. Някой има ли представа какъв е проблема ? В провинцията ми ограничават сесиите по ТТЛ, да не би да оказва някакво значение ? С последна версия на стоковия фърм съм, правих и няколко пъти фактори ресет, но няма ефек.
Според теб тряснало ли го е нещо? (все пак рутера е бил при тебе).
Ако си сигурен, че не е варианти много - порт, кабел, някакво филтриране по мак, TTL също е вариант...
може да се тества като закачил WAN порта към компютъра ти. Виж дали ще ти дава, че кабела е изваден... Ако не е може да му се пусне един ping да видиш какво ще покаже с по големи пакети...
Ако пък го е тряснало общо взето това са симптомите, прави си каквото си поиска когато си поиска...
Благодаря за отговора,
Не съм сигурен дали го е ударило нещо, но ми е странно защо в София работи добре. Серзвизните техници от Ланком не биха ли го хванали ако го е ударил гръм ?
Пробваи това което ти казах за да си тестваш порта. Ако работи нормално истава проблема да е в мрежата