Проблем с Dns ите на Виваком
Здравейте,
на виваком оптичен домашен интернет съм,100 Mb, от две седмици все по трудно ми отваря сайт на банка в Индия с която работя,а накрая съвсем спря да го отваря.Дава ми Грешка в шифрованата връзка и доколкото четох оплаквания на други потребители проблема е в Dns ите.Същевременно други мои колеги от други краища на Бг (които не са на Виваком) отварят сайта.По този повод,пробвах с всички браузъри,изтрих хистори,кукита и кеш, пробвах cmd ipconfig/flushdns, смених ръчно Dns си на гъгулския 8.8.8.8 и 8.8.4.4 ,пробвах OpenDNS 208.67.222.222 ; 208.67.220.220, DNs Advanteg, Няколко фрии Dns в Индиа които намерих и не се отваря тоя сайт,направо си скъсах нервите.
Инсталирах си на Chrome добавка Proxy и пробвах да вляза с IP от америка и от Uk,пак не става.Пробвах 3G и 4G ,не става.Зареждат първата страница на сайта,и нататък ми крашва.Питах колегите на какъв нет са,някакви техни градски кабеларки с нет,които ги няма във Варна.Опитах с предплатена карта от Мтел с 4G,първо че вкъщи естествено покритие няма,4G хваща само на балкона,но както и да е,дори и там,не ми зарежда сайта.
Моля помогнете,защото вече незная какво да правя,не мога да си върша работата. :(
Благодаря
Отговор: Проблем с Dns ите на Виваком
Дай да го видим кой е тоя сайт.
А след като нещата не тръгват нито с други ДНС-и, нито с други доставчици, защо реши че проблемът е в ДНС-ите на Виваком и озаглави така темата?
Проблемът е в ДНС-ите на индийците, оплескали са ги. За да си свършиш работата направи следното:
Отвори си hosts файла (потърси къде се намира за твоята операционна система) и добави в него следния ред:
223.31.62.28 sbiepay.com www.sbiepay.com
И отвори този линк: https://www.sbiepay.com/
Проблема не е в DNS.
sbiepay.com навсякъде се ризолва с един и същ адрес.
Някъде далеч, нещо се е счупило.
>tracert sbiepay.com
През Виваком спира на седмата стъпка на
7 187 ms 187 ms 188 ms segment-119-227.sify.net [119.227.108.36]
През Нетиссат спира на същото място на деветата стъпка.
През Нет1 спира на същото място на седемнадесетата стъпка.
През Мтел (Спектрум) спира на втората стъпка някъде в Германия.
През най-големия кипърски доставчик (cytanet) спира на петата стъпка на 80.81.194.243, което е две стъпки по-рано на същото място през Нетиссат. Т.е., докато го пусна и от там, нещата се влошиха допълнително, ... или пък някой ги поправя.
ПП.
Това е типично самоподвеждане по отношение на резултати от tracert
@MitkoS
Чакам бира ако стигнеш до DNS-ите :Drinks:
Сайта не се отваря и през американско прокси.
Здравейте момчета,
благодаря за предложенията,
този сайт съвсем изчезна при мен, промених системния хост файл,пуснах и cmd tracert изписва ми Request timed out, а в браузъра err.connection timed out.
При вас отваря ли се всъщност?
тъй като други хора с различен интернет го отваряха,затова предположих че е от Dns,и на база нещата които бях чела в нета тези дни.
:confused:
Отваря се, да.
На кое ти дава timeout, на криптираната страница също ли?
На тази и на мен ми дава timeout, но тази си се отваря нормално (с реда в hosts).