Системна мрежова дискета за DOS
Здравейте на всички!
Администрирам Windows базирани мрежи от доста години. Предполагам, че на всеки му се е налагало да зареди работна станция в мрежа с TCP/IP протокол, активно DHCP и Windows съвместим файлов сървър. Предоставям на вашето внимание самодеархивиращ се файл, който генерира DOS дискета, която Ви предоставя възможността да заредите мрежа под DOS и да се свържете към споделен мрежов ресурс на произволен компютър. Дискетата сама по себе си е компилация, базирана на Win'98 start-up disk.
Ето и списък на поддържаните мрежови карти:
PnP Ethernet NICs:
3Com 3C509 NIC Support
3Com 3C90x PCI NIC Support.
D-Link DE-220 ISA NIC Support.
Intel 8255x PCI NIC Support.
Compaq NetFlex3 PCI/ISA NIC Support.
Winbond W89C940 PCI NIC Support.
ISA Non-PnP Ethernet NICs Support:
Novell NE-2000(or compatible) ISA NIC Support(INT3, PORT300).
NE-12(UMC9008) ISA NIC Support(INT3,PORT300).
Realtek Nics Support:
Realtek 8009 ISA NIC Support(INT3,PORT300).
Realtek 8019 ISA PnP NIC Support.
Realtek 81xx PCI PnP NIC Support.
Realtek 8029 PCI PnP NIC Support.
Поддържа и IDE DVD/CD-ROM.
Всякакви мнения, въпроси и препоръки са добре дошли.
Самодеархивиращия се файл можете да свалите оттук: http://fman.tu-sofia.bg/net.exe или http://sirius.tu-sofia.bg/net.exe . Ако има някой, който може да ми предложи хостинг, ще му бъда благодарен, тъй като не мога да държа файла на сървъра си повече от 1 седмица, без да рискувам уволнение, въпреки че не става въпрос за пари или заплащане от какъвто и да е характер...
Пробвал съм дискетата и мога да ви уверя, че е отлична. Препоръчвам ви я, дори само за експеримент, за да се уверите, че е на ниво. Супер полезен инструмент.
С тази дискета и аз съм работил... Време е да я доразработиш за повече мрежови карти..
Ами нали това е идеята - споделяйте препоръки! Всичко е добре дошло. Само казвайте моделите на мрежовите карти, които ви трябват. Имам наблюдения, че Realtek са най-разпространени и за тях имам поддръжка. Между другото планирам да пусна версия и на мрежов системен мини-компакт диск с NTFS поддръжка.
RU-BOY! Благодаря за ласкавата оценка и за съдействието ти при тестването. Твоето мнение е причина да публикувам тази тема.
Това с мини-CD не е добра идея ... там където трябват такива дискети... няма CD.
А къде има CD си имаме Knoppix и WinPE (най-малко на теб трябва това да ти го обяснявам)
Е аз имам амбицията да направя Win95OSR2 подобен диск.... Иска ми се завършена система, а най-малко на теб DeathKnight трябва да ти обяснявам какво значи спортна злоба!:-))
може ли да дадете друг линк, че горния не работи...
благодаря.
Уффф. Писна ми от изчислителния център.... Дай ми електронна поща ще ти го пратя. Или пробвай този линк http://sirius.tu-sofia.bg/net.exe
orpamarosa какво става с мини диска за Win95OSR2? Чакам с нетърпение за резултата. Създаването на такъв диск е отлична идея. Не бих ползвал Knoppix или каквото и да е друго, ако има специализиран софтуер, който да върши конкретната работа.
Orpamarosa... според мен по-добра идея е да поразръчкаш WINPE_то като му добаваш Shell и други екстри на диска...
В момента проучвам идеята на DeathKnight, но все пак си мисля че Win95 е по-подходящ. Имам известни проблеми с засичането на някои видове хардуер. Необходимо е много работа и тестване, а в момента не разполагам с нужното време и спокойствие. Също и добавянето на драйверите в дистрибуцията, за хардуера, който системата не поддържа изисква доста писане на скриптове.