-
Win98 sharing HELP!
Здравейте, започвам направо с проблема си, който е свързан с достъпа до споделение устройства с Уиндоус 98. За целта имам инсталирана 98-чка и влизам в устройство така "\\компютър\устроисво", а с ХР не става така става чрез "\\IP\устроисво" където връзката ми е не повече от 30-40 кб/сек. Та въпроса ми е как да използвам тези споделени ресурси от 98 под ХР. Тъпо е да нсталирам 98 и да рестартирам всеки път, когато ми трябва да си драпна нещо от офиса и т.н.
Надявам се, че и други са се сблъсквали с тоя проблем и биха имали желание да ми помогнат. ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ!
-
Win98 sharing HELP!
otivash na connectiona na windows xp
tcp/ip properties
wins
enable netbios ovet tcp/ip
ako imash ipx v mrejata naglasi go i na dvete mashini na
frame fype 802.3
-
Win98 sharing HELP!
Mnogo ti blagodarq! IPX-a mi e frame fype 802.3 navsqkade, no mislq che "netbios ovet tcp/ip" mi e disable. Kato se pribera dovechera shte opitam i shte postna resulata. Dano stane :)
-
Win98 sharing HELP!
Ne stava alexandro, znachi s tova koeto ti mi kazvash postigam samo vrazka taka \\IP-addr\sharename, koqto nqma (pochti) nishto obshto s vrazkata koqto pravq s win98 \\server(name)\share okolo 10 pati po-bavna e. :(
-
Win98 sharing HELP!
мапваш си мрежовия шеър като устройство, свършваш си работата и дисконектваш. не можеш да очакваш че XP ще се държи в мрежа като 98.. двете са съвсем различни технологии
-
Win98 sharing HELP!
"не можеш да очакваш че XP ще се държи в мрежа като 98.. двете са съвсем различни технологии"
Tova mi e qsno, no vse pak se interesuvam dali nqma programka koqto da polzva toq protokol "na sharing-a na win98" pod winXP i dr. Ili da se instalira poddryjka na tozi protokol. Ili neshto takova. Molq ako nqkoi se e sblyskval s problema da mi pishe kakvoto i da e. Moje pyk zaedno da si reshim problema, ne se znae. :) BLAGODARQ PREDVARITELNO!!!