-
Въпрос, Internet & LAN
Значи имам два компа вкъщи.Единия е с две лан карти.Едната е за интернета, а другата - за връзка с втория компютър.Та чудех се как да подкарам интернета и на двата.В крайна сметка го направих с програмата WinGate.Пробвах и с WinRoute, но нещо се сбъгваше.Само че така, както съм го направил, интернета на втория комп върви през прокси (проксито е IP-то на първия комп).Въпросът ми е: как да направя така, че първия компютър да стане gateway и втория да е настроен да взима директно от него, а не да пускам проксита, което е много неудобно.Благодаря!
П.П. И двата компа са с Windows и искам да го направя под Windows.
-
Въпрос, Internet & LAN
С какъв Уин си точно? Ако си с ХР използваш ли функцията Бридж на ПЦ-то с 2-те мрежови карти?
-
Въпрос, Internet & LAN
На втория с 98СЕ, а на първия с XP, да.Обаче на XP-то като дам бридж и спира ТиСиПи/АйПи протокола.
???
-
Въпрос, Internet & LAN
Ами това става точно с Winroute. Незнам защо при теб не е станало но при мен си работи. Извикай някой приятел да ти го натрои winroute-a. То не че има нещо кой знае какво да се настройва. Слагаш NAT на първата лан карта от където идва нета.
-
Въпрос, Internet & LAN
4akai we 4owek ?? predi da instalirash kakwato i da e programa probwai s Internet Conection Sharing. Towa 100% wyrshi rabota. windows xp si e gotow da raboti w mreja i ne ti trqbwat koi znae kakwi nastroiki za da podkarash 2 pc-ta. loshoto e 4e sym s 2k i win98 i ne znam kak to4no da ti go obqsnq pod XP
-
Въпрос, Internet & LAN
Ама ICS май че могат и други компютри да я ползват и ще ми взимат от трафика.Аз искам само лаптопа, т.е. втория комп да може да я ползва, а то май не може така.Цяла нощ четох хелпове за WinGate, защото дотук само с него работи (поне на прокси), но пак не можа да стане.Аз до колкото разбрах НАТ е подобно на ICS... Все пак ако някой знае по-подробно как да стане нека ми обясни.Целта ми я знаете само че искам само втория комп да може да ползва интернета на първия, било то НАТ или ICS или нещо си.
Help!
-
Въпрос, Internet & LAN
ami re6enieto e slednoto : ip na 2-ta karta 192.168.1.1 s maska : 255.255.255.252 ip na 2 -ria komp : 192.168.1.2 s sy6tata maska gateway ip-to na pyrvata ma6ina. natva6 si gi i si tok :)
-
Въпрос, Internet & LAN
И при мен е такава ситуацята.
Но проблема е $е на втората карта полу$авам IP за вътре$ната мрежа и ако искам да играя някоя игра ON-line не става.
Как да ре$а този проблем.
-
Въпрос, Internet & LAN
работата става лесно само с ics-то на win xp.
на първия комп разрешаваш ics на connection-а към втория. на втория взимаш connection-а от първия и го bridge-ваш към мрежовата си карта. всички ip и submask се губят, защото при bridge-ването настройките преминават към automatic. няма опасност някой да ти точи трафик, защото си активирал ics само на connection-а към втория си комп. ако имаш още въпроси - питай.
-
Въпрос, Internet & LAN
ICS то го има тоя проблем с точенето на трафика. Някой от външната мрежа в която ти е външното ип може да ти сложи външното ти ип за гейт и ти точи от трафика много тъпо но факт с winroute го няма този проблем
-
Въпрос, Internet & LAN
Ако го направя като gateway обаче хората от мрежата освен мен ще виждат ли втория комп ? Защото на мен целта ми е да не е през прокси работата, но втория комп да е скрит.
?
-
Въпрос, Internet & LAN
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Ако го направя като gateway обаче хората от мрежата освен мен ще виждат ли втория комп ? Защото на мен целта ми е да не е през прокси работата, но втория комп да е скрит.
?
<div align="right">оргинално мнение на Pro-X</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
A sluchaino v dogovora s dostavchika ti da pishe cenata vaji samo za edin komputer bez pravo na preotdavane na trafik..
Aman ot nekadurni moshennici det ne mogat edin ISC da pusnat.