Отговор: Губи ми се мрежата постояно.
Работата отива към "ако на 15-тия път не стане, прочети упътването".
Каква е OS на laptop-а, какъв софт и /или драйвери са инсталирни, какви са настойките за принтиране на кoмпюъра и на самото МФУ, има ли включени накакви еко-режими и т.н.? Задачата е с много неизвестни и очевидно не е по силите ти.
След като поне двама, освен теб, са барникали неизвестно къде и какво е зададено в момента, единственото правилно решение е оторизираният сервиз.
Обаждаш се и се разбирате за посещние на място. Пък ако открият повреда в МФУ, те ще си го вземат за ремонт.
Аз бих направил 2 неща. Обновявам firmware до последно. И ще гледам дали има опция за изключване на Deep Sleep.
Цитат:
Първоначално публикувано от
ivodivo
Нищо не върна имаше ли ефект смяната на wsd порта с по IP. Ако не си го пробвал не виждам смисъл да ти пиша повече!
Смених wsd порта и стана.
Да си жив и здрав и ти благодаря от сърце,че утре трябваше да го закарам гаранционно.....
Цитат:
wdwdwd
Смених wsd порта и стана.
Да си жив и здрав и ти благодаря от сърце,че утре трябваше да го закарам гаранционно.....
wsd е една недомислица... Може принтера да работи с месеци и в един момент да имаш грижи с печата и да не ти стои все офлайн и да се налага все рестарти на принтера и пак и пак... Въпрос на време е wsd да омаже статуса на принтера... Никога не го ползвам.. Отделно това с 30-те у-ва е недостижимо в практиката... Дори в голямо дружество според активната директория и политиките да се деплойнат от принт сървъра повече от 5-6 принтера и недомисления wsd постоянно си досажда... Така, че все се опитва да ти нахака wsd монитор дето го пишат а то си е баш порт за принтера...
Цитат:
ivodivo
wsd е една недомислица... Може принтера да работи с месеци и в един момент да имаш грижи с печата и да не ти стои все офлайн и да се налага все рестарти на принтера и пак и пак... Въпрос на време е wsd да омаже статуса на принтера... Никога не го ползвам.. Отделно това с 30-те у-ва е недостижимо в практиката... Дори в голямо дружество според активната директория и политиките да се деплойнат от принт сървъра повече от 5-6 принтера и недомисления wsd постоянно си досажда... Така, че все се опитва да ти нахака wsd монитор дето го пишат а то си е баш порт за принтера...
Ако бях разбирач,нямаше да пускам тема и да питам...
Но какво значи wsd да омаже статуса....
Какво да очаквам и какво да направя ако спре да работи да не дава Господ :confused:
Олял си се с даването на пари за принтер.
Ако не ти е било необходимо да обръща сам листовете за двустранен печат докато печата, то принтера ти е бил HP 1102w - и без драйвери лаптопа го намира, но винаги го инсталирам ръчно--> автоматично е малко "Тука има, тука нема".
Затова пък ръчното си има търсене и по IP адрес и по MAC адрес.
Веднъж ги въвеждаш и следващият път е при преинсталиране на лаптопа.
1600стр с един тонер, но тонера вече го има и за 14-18 лева нов.
Ако ти е било необходимо обръщане ---> Кьосера за тези пари които си похарчил имат принтер с барабан за 21000 или 30 000 страници...
И като свърши барабана, нов барабан беше от порядъка на 170-210лв
Това не трябваше да ми го пишеш,че се пукнах от яд...
Човек си пати от невежеството си...
HP 1102w не е ли от времето на индустриалната революция?