У нас имам Интернет, който върви по ЛАН. Всички PC-та имаме различни IP-та, но в IRC-то всички имаме 255.255.255.255
Не, че ме интересува какво IP имам, но явно някой има вирус или кофти script и така горим всички. Glined! Няма ли някакъв начин да сменя външното IP? Примерно със socks4/5 или proxy?
Знам, че server-ите сканират за socks, но те сканират само портове 80, 1080, 8080, 3128 (доколкото знам)
Има ли начин да използвам socks на друг порт?
Въобще има ли някакъв начин да вляза в IRC-to от нас! (Става въпрос за UniBG)
така.. не е вярно че всички имате 255.255.255.255 в IRC. може да имате еднакво IP и по този начин да горите всички когато някой се направи на ашляк ама това не означава че е 255.255.255.255. можеш да си промениш ip-то разбира се, има толкова различни начини за това - анонимни проксита, SSH2 тунели, BNC-та, и всякакви други простотии
дай малко повече info за това как да си променя IP-то и да се connect-на, защото server-ите на UniBG проверяват за стандартните портове през които се използват proxy-та
Не може да имаш такова IP бре.. разбери.. туй че те бани с маска 255.255.255.255 означава че бани само твоето IP. ако имаш шел който поддържа SSH2 винаги можеш да си направиш тунел - т.е. пакетите ти да минават оттам, т.е. да изглежда че имаш такова IP. другия вариант е да имаш Socks прокси ама да намериш такова което да не е на стандартните портове си е чист лукс. Третия вариант е да имаш BNC/Bouncer/ който върши подобна работа.. но да намериш такъв също не е лесно... треа имаш познат админ на такова /визирам себе си, но няма нищо безплатно/ пък и е много по лесно да намериш безплатен шел с SSH2