-
802.11g
Тествах от едната страна DLINK DWL-G520 под linux, от другата LINKSYS WAP54G.
В едната посока трансферът е 1МБ/с (към linux-а), в другата - 100КБ/с (от linux-а ).
Подозирам две причини - кофти драйвер под linux, или несъвместимост на устройствата. За съжаление нямам две от един производител, за да проверя. При двупосочен трансфер - 100КБ/с и в двете посоки.
Разстоянието е 1-2 метра:)
Някой има ли опит с такива устройства примерно под freebsd (драйверът е писан за freebsd, след това е портван за linux) или под windows или под linux с устройства от един производител?
-
802.11g
-
802.11g
Аз ли не съм се изказал правилно, или ти не си ме разбрал правилно?
Прочети ми пак последното изречение.
-
802.11g
ami viz, imam samo dwl-520, i dwl-520+, kato s 520+ bez problem prawq 1 MB na 2-3 KM.
Obache dwata modela ne rabotqt efektiwno w edna mreza, makar 4e sa ot edin proizwoditel, chipsetite im sa na razli4ni,
dori 520+ s razli4nite draiweri dawa razli4ni rezultati
-
802.11g
За да няма недоразумение - под 1МБ какво имаш предвид - бит или байт?
Аз имам предвид байт, но от писанията ми не става много ясно:) - Б=байт, б=бит
Преполагам , че имаш предвид бит.
-
802.11g
Нещата се оправиха:)
Проблемът се оказа драйвера под linux, с новия драйвер - 2Mbyte/s
P.S. Това е когато работи, защото забива доста бързо:)
-
802.11g
e, estestveno 4e imam predvid byte..
a mezdu drugoto ste napi6e6 li kolko max sigi "izcedil" tezi karti zastoto i az mislq da si vzema ot tqh,
i mislq 4e tr pone okolo 3 MB da dyrzat, osobeno pyk na 1-2 metra
-
802.11g
Още тествам, много забива:)
Но имай предвид следното - ТЕОРЕТИЧНАТА макс. скорост за такива устройства е:
mixed mode - 14.4Mbit/s
g-only mode - 24.4Mbit/s (или както го наричат някои по-завоалирано - turbo mode)
А реалната, и то навън - много далеч от теоретичния максимум:)
Като сглобя нещо нормално работещо, ще пиша.
Иначе реалната скорост между две АП-та LINKSYS WAP54G - максимално успях да постигна 2.7МБ/с, при положение, че са сложени едно върху друго - 3-4 см.
-
802.11g
Na kakvo razstoqanie ste puskali link s takiva ustroistva v sofiqa pone po tova koeto chuvam ot kolegi na poveche ot 2km sa po neefektivni ot 2.4 ustroistva...
-
802.11g
Говорим точно за 2.4
Ако ти имаш предвид 802.11а устройства - напълно нормално е да са по-неефективни на големи разстояния, на тях точно това им е проблема.
Та ето и оптималната конфигурация, която постигнах:
LINKSYS WAP54G, mixed mode
DLINK DWL-G520, linux kernel 2.5.75, driver madwifi-20030802, rate 48M
Реална скорост - около 2.4МБ/с
Като се има предвид, че единият чип е BROADCOM, а другият - ATHEROS, мисля, че не мога да искам повече:)
-
802.11g
ooooooooo, ama az na 802.11b s razli4ni 4ipowe ne moga da gi podkaram normalno, a kakwo ostawa za 54 Mb...
pri men ako po starite karti sa pusnati na 11 Mb zabivat,
BW: tezi novite syvmestimi li sa sys 22 Mb, ili e naj dobre da sa si otdelno?
-
802.11g
В какъв смисъл дали са съвместими - въобще като устройства, или на 22М?
Като устроства са си съвместими, 802.11b, но кокретно за rate 22М - не.
-
802.11g
Imah v predvid che sa po neefektivni na razstoqanie poveche ot 2km ot starite 2.4 ustroistva ne ot 802.11a ot tqah e qasno che sa po neefektivni .. Qa kaji na kakvo razsoqanie digna 2.4Mb i na kolko sessi shtot i tova ima golqamo znachenie...
-
802.11g
За съжаление, все още говоря за тестове в рамките на една стая, което няма нищо общо с условията, за които ни трябват:)
Сесията е една.
-
802.11g
ami to kato ustrojstva sa syvmestimi i 11 i 22 Mb wireless-i, ama samo na hartiq,
na praktika rabotqt ama kogato si iskat ....
a nqkoj izpolzwa li usilvateli, i kakvi..
bih zelal da obsydim tazi tema