здрасти народе,
дайте акъл как се праща маил през Телнет през SMTP server.
Преглед за печат
здрасти народе,
дайте акъл как се праща маил през Телнет през SMTP server.
telnet server:port
helo/ehlo domain
mail from x
rcpt to y
data z
(subject: q)
.
quit
Най-бързо е това, в случай че няма шифроване (напр. TLS). Буквите са променливи.
Поздрави
Г.
Мерси много, само ако може да ми кажеш и някой друг
Телнет сървър. ще пробвам, дано въобще се върже към съвъра на
Орбител.[;)]
1. Не става въпрос за телнет сървъри
2. За да изпратиш поща с телнет клиент, свържи се към съответния пощенския сървър (вж. съотв. за орбител по-долу)
; <<>> DiG 9.2.2 <<>> orbitel.bg mx
;; global options: printcmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 41
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 2, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 2
;; QUESTION SECTION:
;orbitel.bg. IN MX
;; ANSWER SECTION:
orbitel.bg. 86242 IN MX 1 vmail-1.orbitel.bg.
orbitel.bg. 86242 IN MX 5 ns.orbitel.bg.
;; ADDITIONAL SECTION:
vmail-1.orbitel.bg. 86242 IN A 195.24.32.29
ns.orbitel.bg. 86242 IN A 195.24.32.2
;; Query time: 70 msec
;; SERVER: 127.0.0.1#53(127.0.0.1)
;; WHEN: Tue Oct 21 13:42:42 2003
;; MSG SIZE rcvd: 103
Поздрави
Г.
Okz, az Telnet-a sam go puskal ima nqma 2 pati da si proverq mail prez edin terminal i tva e. Az moq problem si go re6ih po drug na4in. Trqbva6e mi mail server, prez koito moga da sendvam anonimen mail. Ideqta e da se prati sms kum Globul kato (From: ) 6te bude samiqt sms. taka 4e nai-lesno stava s Outlook Express i nqkoi SMTP.
anyway, thx za nfo-to, vse nqkoga 6te mi potrqbva.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Okz, az Telnet-a sam go puskal ima nqma 2 pati da si proverq mail prez edin terminal i tva e. Az moq problem si go re6ih po drug na4in. Trqbva6e mi mail server, prez koito moga da sendvam anonimen mail. Ideqta e da se prati sms kum Globul kato (From: ) 6te bude samiqt sms. taka 4e nai-lesno stava s Outlook Express i nqkoi SMTP.
anyway, thx za nfo-to, vse nqkoga 6te mi potrqbva.
<div align="right">оргинално мнение на cold_fusion</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Тя работата с telnet-a е доста по-интересна. Това е, така да се каже, един вид Remote control tool [:)]. Повечето SMTP сървъри са защитени, заради спама, но ако си търпелив, ще можеш да си намериш доста незащитени такива. Между другото има си и програми, които търсят вместо теб (такива сървъри), лесно ще ги намериш. По интересното е да се свържеш не към telnet порта, а към порт 80 (HTTP [:)]), може не само по IP, а и по ИМЕ, това е възможно, благодарение на DNS [:D]. Айде стига толкова, че ще преминем в секция "Хак и Щтрак" [;)]