здрасти народе,
дайте акъл как се праща маил през Телнет през SMTP server.
здрасти народе,
дайте акъл как се праща маил през Телнет през SMTP server.
telnet serverort
helo/ehlo domain
mail from x
rcpt to y
data z
(subject: q)
.
quit
Най-бързо е това, в случай че няма шифроване (напр. TLS). Буквите са променливи.
Поздрави
Г.
Мерси много, само ако може да ми кажеш и някой друг
Телнет сървър. ще пробвам, дано въобще се върже към съвъра на
Орбител.[]
1. Не става въпрос за телнет сървъри
2. За да изпратиш поща с телнет клиент, свържи се към съответния пощенския сървър (вж. съотв. за орбител по-долу)
; <<>> DiG 9.2.2 <<>> orbitel.bg mx
;; global options: printcmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 41
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 2, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 2
;; QUESTION SECTION:
;orbitel.bg. IN MX
;; ANSWER SECTION:
orbitel.bg. 86242 IN MX 1 vmail-1.orbitel.bg.
orbitel.bg. 86242 IN MX 5 ns.orbitel.bg.
;; ADDITIONAL SECTION:
vmail-1.orbitel.bg. 86242 IN A 195.24.32.29
ns.orbitel.bg. 86242 IN A 195.24.32.2
;; Query time: 70 msec
;; SERVER: 127.0.0.1#53(127.0.0.1)
;; WHEN: Tue Oct 21 13:42:42 2003
;; MSG SIZE rcvd: 103
Поздрави
Г.
Okz, az Telnet-a sam go puskal ima nqma 2 pati da si proverq mail prez edin terminal i tva e. Az moq problem si go re6ih po drug na4in. Trqbva6e mi mail server, prez koito moga da sendvam anonimen mail. Ideqta e da se prati sms kum Globul kato (From: ) 6te bude samiqt sms. taka 4e nai-lesno stava s Outlook Express i nqkoi SMTP.
anyway, thx za nfo-to, vse nqkoga 6te mi potrqbva.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Okz, az Telnet-a sam go puskal ima nqma 2 pati da si proverq mail prez edin terminal i tva e. Az moq problem si go re6ih po drug na4in. Trqbva6e mi mail server, prez koito moga da sendvam anonimen mail. Ideqta e da se prati sms kum Globul kato (From: ) 6te bude samiqt sms. taka 4e nai-lesno stava s Outlook Express i nqkoi SMTP.
anyway, thx za nfo-to, vse nqkoga 6te mi potrqbva.
<div align="right">оргинално мнение на cold_fusion</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Тя работата с telnet-a е доста по-интересна. Това е, така да се каже, един вид Remote control tool []. Повечето SMTP сървъри са защитени, заради спама, но ако си търпелив, ще можеш да си намериш доста незащитени такива. Между другото има си и програми, които търсят вместо теб (такива сървъри), лесно ще ги намериш. По интересното е да се свържеш не към telnet порта, а към порт 80 (HTTP [
]), може не само по IP, а и по ИМЕ, това е възможно, благодарение на DNS [:D]. Айде стига толкова, че ще преминем в секция "Хак и Щтрак" [
]