-
2 комп. в мрежа?
Здравейте нс всички[:D]!Имам един въпрос! Имам два комп. които са в мрежа.Понеже съм със Dial-up и имам само една линия как може да вляза в нет. и от двата по едно и също време. С DNS не стана явно не правя нещо като хората!Gateway-а също е добре и не знам какво да направя!Thanks!
//edit
Sorry[:o)], с Win XP!
-
2 комп. в мрежа?
е не се научихте значи - с каква операционна система са...?!?
-
2 комп. в мрежа?
Ако си с Win, версия от 98 нагоре, можеш да поделяш връзка с Internet Connection Sharing (стандартен компонент на Windows). Има разбираем wizard, който те води през настройките на рутера (компютъра с dial-up връзката) и на един от етапите създава дискета, която се използва за настройките на другия компютър. Това накратко е най-лесният начин. Ако не се справиш, пиши - ще ти изпратя подробни инструкции за конкретната ОС.
//edit
Щом си с XP right-click My Network Places, от контекстното меню избери Properties, от главното меню на отворилия се прозорец "Network Connections" избери File/Network Setup Wizard и следвай инструкциите му. Пробвай и ако не се справиш (не ми се вярва де [:)]), прочети help-a, ако пак не стане се обади...
-
2 комп. в мрежа?
Пробвай с WinRoute. Лесно се инсталира и конфигурира. Просто го инсталираш го на РС-то на който ти е dial-up-a, задаваш типа връзка към интернет и кога да се свързва. На другия за прокси сървър IP-то на първия и това е.
-
2 комп. в мрежа?
Щом си с WinХР не ти трябва нито WinRoute, нито WinGate! И двете ще ти правят проблеми (личен опит [:D]). Използувай само Internet Connection Sharing на WinХР!
-
2 комп. в мрежа?
AnalogX е програмката дето ще ти свърши идеална работа без да се потиш. Просто инсталираш, стартираш и на другия комютър в LAN настройките на IE слагаш IP-то на HOST компютъра с порт 6588