Здравейте специалисти !
Какви са най-оптималните настройки в Internet Options
от гледна точка на сигурността ???
Къде и какви отметки трябва да се направят ???
БЛАГОДАРНОСТИ в аванс !!!
Здравейте специалисти !
Какви са най-оптималните настройки в Internet Options
от гледна точка на сигурността ???
Къде и какви отметки трябва да се направят ???
БЛАГОДАРНОСТИ в аванс !!!
В тази връзка би ли обяснил някой:
1. Каква е <u>разликата</u> между различните нива (Low, Medium, High Safety) в Java Permissions и Software Permissions.
2. Какво е META REFRESH (не се смейте, не знам бе [:I])
Ще съм ти благодарен ru_boy ,
ако ми дадеш настройките
стъпка по стъпка !!!
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">В тази връзка би ли обяснил някой:
2. Какво е META REFRESH (не се смейте, не знам бе [:I])
<div align="right">оргинално мнение на Raid</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Никой не са смее -
meta refresh има on i off - препорачително е да е на off ако си на трафик
refresh-a по принцип е за презареждане на сайтове
примерно един новинарски сайт :
хората слагат през 10 минути информация
и вместо да се надяват някой да презареди сайта им, след като вече го е, си слагат refresh-а,
демек browser-о ти сам презарежда след определено време съжият сайт,
а може и друг
ето ти един пример за това:
http://dnesplus.com/frontpage.asp
.....<meta http-equiv="Refresh" content="300;url=http://dnesplus.com/frontpage.asp">...
Това оказва след колко време и към кой сайт да пренасочи - в този пример след 300; и излишно следващото - но за удобство са го направили това
Представи си сега че си на трафик
примерно 200мб на месец[]
Отваряш тежък сайт / примерно 500кб/
той е с рефреш на всеки 15 сек
Ставаш от ПКто по работа -
след час се връщаш - и не само че ти е свършил нета ами си и вътре с няколко десеттака вече [:D]
10x Pa3KaTaH!!!
Заблуди ме "МЕТА" в опцията, ама сега е ясно. На "Оn" съм и на трафик (1Gb/месец), но постоянно ми стои отворен само форумът, така, че ще си го оставя така []. На другите компютри в мрежата обаче непременно ще го оправя.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">
Ще съм ти благодарен ru_boy ,
ако ми дадеш настройките
стъпка по стъпка !!!
<div align="right">оргинално мнение на Didi4</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
За <font color="orange">IE</font id="orange"> ->Tools->Internet Options ...->Security тук има четири зони и тази, която ни интерисува е червената т.е. Restrictes sites -> скачаме на Custom level и слагаме Disable на всички места в опциите, като на последната опция в скролираното меню слагаме настройката на Prompt .... . Потвърждаваме промените и сме готови.
---------
За <font color="orange">Outlook Express </font id="orange">-->Tools->Options->Security->на virus protection има две възможности и ние избираме (слагаме отметка) Restricted Sites Zone. По надолу избираме (слагаме отметка) Warn me ..., отметка и на Do not allow .... . Потвърждаваме промените.
---------
За <font color="orange">Outlook</font id="orange"> (aко въобще някой го ползва, въпреки, че е добра програма) -->Tools->Options->Security->secure content-> от падащото меню (списък) избираме Restricted sites. И готово.
---------
<font color="yellow">С така направените промени сме блокирали при IE всички изпълними скриптове, ActiveX, Java Script, Iframe и т.н.</font id="yellow"> Подобно е положението и при другите две програми за ел. поща. Те се опитват да са услужливи и показват картинки (в които може да има зловредни скриптове и програми), когато не са настроени предвидливо, за да може да се блокират троянските коне, и вирусите и другите "вредни" скриптове. Логиката на защитата е ясна, за това само неправилно конфигурирана система може да бъде атакувана, за добре конфигурираната бедите са рядкост.