-
Крадене на трафик
имам един авер който мисли че му крадат трафик и наистина трафика му расте без нищо да прави.Няма никакви програми който се ъпдейтват в този момент.Сканирал е целия компютър с Norton Antivirus 2003 с последен ъпгрейд за дефинициите.Мисля си дали да не му сложа Firewall защото той до сега нямаше.
И още нещо пиша аз ж Command Prompt Netstat -na още както сам пуснал компито и не е влизано никаде и няма никакви връзки там и има само едно ИП-връзката е с порт 6667 и тва ме съмнява че някой го е хакнал през DCC Chat щото той беше с Mirc 6.03 аз му изтеглих 6.12 (той беше G-line в досегашния сървар който използваше пробвахме в irc.omega.bg -Пусна го.)и пише
G-lined
....там нещо си...Random .....virus
някъв Random Вирус ама какъв точно забравих и пак казвам Сканирал е целия компютър с Norton Antivirus 2003 с последен ъпгрейд за дефинициите.Някой го хаква май през IRC а??
и между другото как могат да се килват нещата от нетстат.
-
Крадене на трафик
Прочети във форума доста е писано за крадене на трафик.
Това сканиране с AV-софт е умряла работа. Сложи файъруол и виж какво става. Kill през netstat не можеш да направиш, ползвай Таск Мениджъра. Възможно е да са му гепили MAC адреса и ако е на трафик някой да го товари.
-
Крадене на трафик
ако наистина крадат звъни на ISP недей чака обаче аз доколкото знам те могат да ползват намалението само когато машината не е закачена за DHCP , защото ако не се лъжа той не може да приеме две заявки наведнъж
-
Крадене на трафик
nai veroqtno WinBNC i nqkoi se zakacha za nego
op nqma bg sorry
-
Крадене на трафик
Mydoom маше навика да флудва разни ИРЦ сървъри. Това е единственото обяснение за което се сещам. Може Нортъна да сее счупил от някой вирус и поради това да не го хваща. Де да знам с windows яма невъзможни неща. Прегледай какво се стартира, и ако засечеш нещо непознато предприеми по-сериозни мерки.
-
Крадене на трафик
Моето предложение е да се обади в неговия доставчик и да каже какъв му е проблема ... ако някой му краде трафик доставчика ще се погрижи за всичко.. говоря по принцип. За антивирустната най-добре влез в сафе моде и пробвай с ф-прот за дос да провериш за вируси.
-
Крадене на трафик
Може отговора да не е в неговата машина, а в нечия друга, т.е. да не му се краде нет въобще, чрез вирус, троянец или нещо такова. Това става, когато нет-а се рутира директно по лан-а и клиентите се разпознават по Мак и АйПи само, както знаете и двета са сменими ...
Кажи на провайдер-а ти да те снифи един ден какво правиш и в края на деня провери дали отговаря на това, което си правил, ако НЕ му казваш да предприеме необходимите мерките.
-
Крадене на трафик
Пробвай да сканираш с ad-aware с последните дефиниции. Като бях без нея без да дърпам нищо от нета компютърчетата ми присветваха и то често. След като я инсталирах и сложих real time scan (ad-watch) този трафик изчезна