"Help!" ... "Не мога да Ви помогна..."
това беше разговорът, който един приятел проведе преди 5 минути с един голям варненски и-нет доставчик. кой - ще се сетите сами...
моят човек си беше спрял нета за няколко месеца, вчера си платил и му го пуснали, но при него няма нет и няма... отивам да погледна и виждам, че не му се разпознава кабелния модем ( тук вече става ясно кой е доставчика, нали? [;)] ). казвам му да се обади да изпратят човек, който да инсталира driver-a на кабелния модем и да се оправят нещата. разговорът се сведе до 5 минути изчакване, въпрос "с какъв windows си?", отговор: "2000" и ответното: "ами не знам дали имаме driver-и за 2000. съжалявам, не мога да ви помогна".
задавам въпроса: ако не бях аз или някой, който да може да се оправи, как този човек ще си получи това, за което е платил? моя работа ли е да търся driver-и от нета и да правя нещо, за което на тях им се плаща?
"не мога да ви помогна". а вие си мислите, че като си плаща човек получава нещо насреща, нали?
Ако знаех, че въпросния доставчик ще се окаже толкова несериозен никога нямаше да избера него през далечната 1999. Явно болестта е повсеместна щом и в големите градове се наблюдава същия синдром както при мен в малък изостанал провинциален град. Вярно, че и юзерите понякога могат да ти скъсат нервите, но и обратното понякога е също вярно. Няколко пъти съм им давал съвети как да си оправят сървърите, защото според тях проблема винаги е при потребителя, като се вземе впредвид че не се имам за много навътре точно в тази материя. Повече няма да коментирам.
Ееех Варна - морето, вълните, хубавите хора. Язък, че се бият толкова в гърдите (за доставчика става въпрос).
Въпросния ISP Suxx ама здраво и от всякъде.Взима а пък нищо не дава.Плащат колкото мен за двойно по ниска скорост и трафик.Ама какво да кажа рекламата е голямо нещо.Не мога да разбера толкова ли е трудно да се потърси ISP.Всички чакат да им пльоснат по една реклама на няколко крачки от къщата и това е.Сега ми се оплакват.Ама аз като им казах недей се връзва потърси не!Не можаха да намерят , пртосто не им се търсеше.
Рекламата е голяма работа , особенно ако си мързелив .
FearMe ама и твоя човек не знае как да с оправя , ти ако си платиш не би ли искал на момента да видиш дали имаш нет или не ??
Я кажете един добър ISP. Аз съм доволен от моя, де, ама за инфо...
Много ми е интересно тука защо повечето ISP си мълчат и не се обаждат за разлика от техните си теми. Затова да има раздели и за Провайдери и за Потребители. С изключение на София в останалите градове особено по-малките мнозинството провайдъри са мърши. Извинявам се за израза. На мен при единственото ми оплакване откакто съм включен (след 2 дни набиране на телефона, все заето даваше) ми отговориха, като не ви харесва си пуснете модемчето, и без това ни станаха много абонатите. Просто са монополисти при нас.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Много ми е интересно тука защо повечето ISP си мълчат и не се обаждат за разлика от техните си теми. Затова да има раздели и за Провайдери и за Потребители.
...........
<div align="right">Originally posted by VanDan*-*15/04/2004*:* 10:59:30</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Виждам, че в няколко теми пропагандираш идеята да има раздел за недоволни от клиентите си провайдери и раздел за недоволни от провайдерите си клиенти. И всеки да си чете и пише в разделчето.
Е, къде тогава ще си чуят взаимно оплакванията???
Значи аз по принцип избягвам да пиша за щяло и нещяло. Май 2г. съм регистриран във форума и не съм наръчкал сумати постове. Предпочитам да чета и научавам нови неща от другите участници - т.н. професионалисти в областа. Но темите на ISP малко ме провокираха. Да се оплакваш от тези, от които се гушиш, нещо не ми звучи добре все пак. В Щатите, а някой потребител изревал публично, а после цяла година му карат от пиле мляко за извинение и да му затворят устата. Просто и в този сегмент трябва да влязат външни, мощни финансово фирми и ще се оправят нещата. Нито ще се карат помежду си самите ISP-та(визирам скорошната т.н. Война на ISP-та), нито ще реват от клиентите, щото ще имат повече персонал за обслужване, а не един човек да върчи като финикиец и да се мъчи да огрее навсякъде. Естествено, че му идва нанагорно на човека, защото действително има клиенти-изро*и. А и идеята за разделението Провайдери-Клиенти се зароди от тях, а не съм я измислил аз. Просто те като нова гилдия може би действително имат нужда от такова място. Нямам лоши чувства към когото и да е било. Просто съм обикновен потребител и казвам каквото мисля. Спирам да коментирам повече. Да си кажат думата по-големите капацитети.
Няма лошо да има отделен форум за клиенти и отделен за доставчици, но не може без общ форум. Това би означавало да си заровим главите в пясъка. Аз ще кажа нещо в единия форум, колегите ще кажат - да, така е. Някой клиент ще каже обратното в другия форум - други клиенти ще кажат - да, така е. И оттам насетне какво? По-добре да спорим заедно по проблем без да постигнем консенсус, отколкото да има два лагера, в които цари съгласие, но тези два лагера да нямат допирни точки.
Аз съм клиент и засега нямам проблеми с Атлантис Ботевград. Но известно време съм стоял зад сергията, а баща ми беше цял живот часовникар, затова знам и другата гледна точка.
Коректият доставчик би постъпил така:
- Пита още преди да вземе парите "С каква ОС сте?" и ако клиента е с ОС за която няма драйвери за техния модел кабелен модем, не му взимат парите.
- ако е с подходяща ОС, му предлагат за левче да си купи от тях CD с драйвери, да си ги качи.
- Питат го, ако иска, да даде още (примерно) 5 лева и да дойде човек да му качи драйверите. Или 20лева за пълно потягане на системата. Без пари и мама на татко...
******* Това е!!!! ******
=====================
Нито клиента е прав да иска някой да тръчи да му качва драйверите, нито те е трябвало да му вземат парите без да го питат с каква ОС е.