Problem s 2 mrejovi karti na edin komputer
Даите съвет. с ХР съм без сървис пак, слжих 2 межови карти 1 за вътрешната мрежа и една за нет-а, и win-а ми почна да се бави ужасно много. Едно приллойение SVHOST.exe ми яде голяма част от рам-а според таск менаджера. Пробвах с нов-а инсталация на win-а, няма промяна. Също така и explorer-a i inet explorer-a ми чдат необичайно много рам. ПОМОЩ не се издържа така. За медия плеар да не говорим, един филм от 90 мин ще ми го влачи 5 часа поне. Ако някои има идея да казва. мерси предварително
Е ти с колко рам разполагаш?
Аз също съм с две мрежови карти точно като теб и нямам никакви проблеми! (256DDR).
Предполагам си преминал през досадния Network Setup Wizart, ако не си най-вероятно от там иде проблема с бавенето!
Тури ги от различни марки, за да ги различаваш и да знаеш на коя какво си сетнал.
Защото типично външната е на DHCP, а вътрешната на фиксирани настройки.
При мен също бачка без проблем.
Не съм много вещ но ти си третия човек(със мен)от когото чувам за този проблем.Това ме навява на мисълта че е някакво "бъгче" в Windows.Същите "симтоми" са.Проявява се при определени конфигураци,драйвери,софтуер и не на последно може би Windows контрибуции(аз лично знам за няколко различни XP такива)
Лекарство-проба-грешка.Инсталирай друго XP(ако си със SP1 пробвай без него и обратно)Пусни най-малко 2 различни Антивирус програми със актуален update.Остави Windows със минимален брой приложения и тествай по няколко часа като качваш следващото.
Трудоемко но поне за сега не съм чул конкретно противодействие на този тормоз.Ще се радвам ако някой го предложи[^]
PS.Пробвай да изтриеш следните нещица веднага или след чиста инсталация(cd_clint.dll и cd_install277.exe)Може и да ти помогне.
Успех и пиши до къде си опрял[^]